Followers

Google+ Followers

Friday, December 14, 2012

NUTRISI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU

salam semua.. uuiiisshh. dah lama betul x update blog kan.. hehe.. hari ni nak share NUTRISI UTK IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU yg SHAKLEE sdiri suggest... :)




























Friday, November 9, 2012

OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard adalah minyak ikan jenama Shaklee. Bercerita tentang minyak ikan, kebaikkan yang senonim dengannya adalah untuk kesihatan jantung dan kecergasan otak, betul tak?


Mengapa Omega Guard Shaklee?

Omega Guard Shaklee melindungi jantung anda kerana ia membekalkan asid lemak omega 3 berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Omega Guard Shaklee mampu mengurangkan risiko penyakit jantung. Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan pengambilan asid asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

Apa maksudnya Omega Guard Shaklee Ultratulen dan bergred farmaseutikal?

Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semula jadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik di Dunia

Omega Guard Shaklee mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semuljadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi.

EPA menyihatkan jantung dan sendi anda
DHA penting untuk perkembangan dan fungsi-fungsi otak.

Secara umum kebaikkan minyak ikan sangat banyak dan diperlukan untuk kesihatan lelaki dan perempuan.

Siapa yang perlukan?

-> Individu yang ingin memelihara kesihatan jantung dari awal
-> Pesakit jantung - memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. 
-> Pesakit gout -  mengurangkan inflamation dan keradangan di sendi
-> Kanak-kanak setahun ke atas -  perkembangan dan fungsi otak
-> Pelajar - lebih fokus dan perkembangan dan fungsi otak

Kebaikkan Minyak Ikan

-menggalakkan pertumbuhan mental untuk dewasa dan kanak-kanak
-mengurangkan paras kolestrol dan tekanan darah
-mengurangkan risiko kanser payudara, prostat dan usus
-mengurangkan radang sendi


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Sunday, September 30, 2012

HALAL

Ni saya copy paste isu halal SHAKLEE kononnya ada yg tidak halal :)


Mengapa saya tidak was-was?

Semalam saya terjumpa satu website yang mengatakan bovine gelatine yang digunakan oleh Shaklee Malaysia 
tidak halal. Si penulis telah mendapatkan kesahihan hal ini daripada Shaklee Canada. TETAPI, yang menjadi 
persoalannya kenapa perlu tanya pada Shaklee Canada sedangkan Shaklee menghasilkan produk 
untuk setiap Negara adalah berbeza. Produk yang dipasarkan di Malaysia, tidak sama dengan produk yang 
dipasarkan di Amerika, Kanada, Japan dan Negara-negara lain. Penghasilan untuk produk Negara Islam 
dan produk bukan Negara Islam juga berbeza. Saya bukan berkata-kata kosong kerana seorang daripada 
upline saya berkesempatan pergi ke kilang di US dan melihat sendiri proses pembuatan produk.


Mari ikuti kaji selidik yang dilakukan oleh rakan saya Hanis Amin
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Baru-baru ni bila saya baca tulisan pada botol OmegaGuard, dan perasan ianya ditulis
Manufactured by : Banner Pharmacaps (Canada) Ltd., 5807 47th Ave, Olds, Alberta, T4H1S7,Canada.
Manufactured for : Shaklee Corporation, Pleasonton, CA 9588 USA

Lantas saya terus teringat, suatu ketika dulu timbul isu tentang Halal-Haram bovine gelatine Shaklee 
bila ada seorang sahabat menjumpai satu blog yg mengandungi surat ditulis kepada Shaklee Canada 
tentang kehalalan bovine gelatine Shaklee. Pada masa tu, saya terfikir ‘Kenapa la orang itu pergi jauh-jauh 
bertanya pada Shaklee Canda sedangkan dia boleh bertanya pada Shaklee Malaysia’. 
Bila nampak tulisan di atas terus terfikir, mungkin ini penyebabnya, kerana tulisan di botol Shaklee 
bahawa ianya dibuat di Kanada. Kandungan blog tersebut menyatakan, Shaklee Canada tidak 
menjamin bovine gelatinenya halal tanpa mengetahui penghasilan vitamin Shaklee bagi setiap negara 
adalah berbeza.

Ketika itu, saya benar-benar yakin dengan kehalalan Shaklee kerana salah seorang upline saya pernah 
pergi ke kilang Shaklee di US dan melihat sendiri cara penghasilannya. Tetapi bila menjumpai OmegaGuard 
Dihasilkan di Kanada, terus saya tersentak. Saya periksa kembali semua produk Shaklee saya. 
Semua produk yang dari softgel seperti Lecithin, OmegaGuard dan Vitamin E dihasilkan dari Kanada. 
Manakala, produk yang lain dihasilkan dari US. Walau bagaimanapun, capsul dari bovine gelatine ini 
tidak dihasilkan oleh Shaklee Canada tetapi oleh Banner Pharmacaps (Canada) Ltd.

Lalu, saya pun terus mencari tentang syarikat Banner Pharmacaps. Rupanya ia adalah syarikat 
penghasilan barangan pharmaceutical dan nutrition terbesar di dunia. Masih tidak berpuas hati, 
saya mencari lagi dan menjumpai no telefon Banner Pharmacaps Canada. Saya cuba telefon tetapi 
talian ditutup. Bila check waktu dunia, rupanya di Kanada jam menunjukkan pukul 6 pagi. Manalah ada 
customer service yang nak layan.

Pencarian diteruskan dan menemukan saya dengan Halal Consumer Magazine, A Publication of 
Islamic Food and Nutritional Council of America (IFANCA). Dan menemui hasil di bawah.






















Alhamdulillah, Banner Pharmacaps, Canada disahkan halal oleh IFANCA. Saya tak pasti tentang 
cawangan Banner Pharmacaps yang lain, yang penting Banner Pharmacaps Canada yang 
menghasilkan Shaklee disahkan HALAL. Pencarian diteruskan dengan hasil di bawah










Apa pula kata Presiden Banner Pharmacaps US, Dr. Roger Gordon?
Manufacturers are also becoming more sensitive to consumer needs by providing a wider selection 
of capsule choices that meet specific dietary requirements. Due to the global nature of the 
marketplace it has become increasingly important to understand the special needs of consumers. 
For example, the Halal two-piece capsules made by Capsugel meet the specific dietary 
needs of its Muslim customers and the capsules are certified as Halal by the Islamic Food 
and Nutrition Council of America (IFANCA). Further, capsules meeting Kosher needs are also available.
* source
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Itu dia hasil penyelidikan rakan saya. Sekarang saya lebih yakin bahawa yang produk Shaklee Malaysia 
adalah HALAL. Seperti saya nyatakan di atas, produk untuk setiap negara adalah berbeza. Mari lihat 
ontoh-contoh produk Shaklee yang dipasarkan di beberapa negara. Kita lihat untuk soy lecithin.
SHAKLEE AMERIKA


SHAKLEE JAPAN















SHAKLEE MALAYSIA
SHAKLEE CANADA





















Inilah bukti walaupun di bawah satu jenama SHAKLEE tapi produk yang dipasarkan berbeza mengikut negara itu.

Jika anda berkesempatan melawati laman web Shaklee bagi setiap Negara di atas, senarai produk yang
dipasarkan juga berbeza. Tidak semua produk di US akan dipasarkan di Malaysia.
Ini menunjukkan Shaklee hanya memastikan barang yang halal untuk pasaran Malaysia.

Oleh itu, janganlah berasa was- was dengan status produk Shaklee.

Saya sendiri berpengalaman 6 tahun di negara Jepun. Jadi saya akan bertanya kepada Shaklee
Jepun untuk membeli produk di Negara Jepun bukannya dengan Shaklee Malaysia kerana
Shaklee Malaysia tidak tahu produk yang dipasarkan di Jepun.
Credit

_____________________________________________________________________________________
So, rasanya x perlu lagi kot isu ni timbul lagi.. 


Friday, August 3, 2012

NUTRIWHITE


Set Nutriwhite yg lengkap mengandungi make up remover, foaming cleanser, softener (toner), daily essence, spot treatment, lotion with spf 15, overnight cream.
sumber: shaklee
Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15-
Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
Overnight Renewal Whitening Cream-
Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam

Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit

Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah

Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

Gentle Deep Foaming Cleanser-
Membersihkan dan menyegarkan kulit
Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan

Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan

Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen

Lembut dan menyegarkan

Soothing Radiance Whitening Softener-
Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary

Kudzu menegangkan dan mencerahkan

Marshmallow melembapkan

Gentle Action Makeup Remover-
Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan

Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit

Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Daily Defense Whitening Essence

Diformulasi dgn:

Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,

Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen

Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok2hitam

Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan dari matahari

Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit, mengembalikan seri wajah

Spot Whitening Treatment-
Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit

Cats Claw menegangkan kulit

Vitamin C aktif membawa kecerahan untuk kulit dan lebih halus


credit to mamafaiz.com


Monday, June 25, 2012

Jari hampir putus... Alhamdulillah tak perlu implan.......



Semalam masa jalan-jalan di blog cik Adda... Terkejut jugk tengok gambar nii... Ngerinyeeee... Tiba-tiba terus rasa mcm loya... Jom kita baca kisah dari Adda... dipetik dari blognya
_________________________________________________
Ya Allah..mula2 Adaa dapat gambar jari Sarah, naik bulu roma ni, meremang! Sarah ni junior Adaa masa di Sekolah Tun Fatimah (nama penuh tau hehe) dulu..bulan lepas dia ada msg Adaa tanye tentang supplement yang sesuai untuk ibu jari tngan kiri dia yang hampir putus dek kes memotong ayam..(rajin masak nih). Ini gambar selepas 3 jam accident..ngerriiii

after 3 hrs
Disebabkan teruk kecederaan tu, so Dr buang lah kuku tu n sambung balik jari yang hampir putus tuh..dan disbbkan terbalut kuat sangat, maka jadilah mcm ni.

selepas balutan dibuka
Mengikut kata Sarah, doctor pun tak sure jari tuh boleh hidup ke tak dan kene consider untuk buat implant lah kalo gagal berfungsi semula kan..sian dia..n doctor cuma bg ubat tahan sakit dan antibiotik..so apa yang Adaa suggest? Adaa bagi Sarah try ESP + VIT E + VIT C + ZINC + VITALEA untuk mempercepatkan process baik luka, pertumbuhan sel baru then add lagi basic H untuk cuci2 luka  semua..dan after about 2 weeks gitu Sarah MMS gambar terbaru..

dah elok!

Percaya tak, belum pun sampai sebulan, jari cik adik ni dah jadi mcm ni..dan yang paling best..tak perlu buat implant!! Doctor sendiri pun terkejut tgk healing process yang sgt cepat ni hihi Sekarang Sarah masih meneruskan pengambilan Shaklee dan harapnya jari tu akan cantek seperti sebelum accident ye cik Sarah =)

Bagi yang berminat untuk mencuba Vitamin Shaklee ni Adaa sangat galakkan sbb sangat bermutu dan berkualiti kalau tak, takkan Shaklee jadi peneraju makanan kesihatan dan tambahan for almost 55 years kan.  Jika mahu mencuba, boleh mulakan dengan optimum set..berbaloi untuk diri dan wang anda..betulll cubalah sendiri. Adaa sendiri dah jatuh chentaaa hehee...


_____________________________________________________ 

Dalam kehidupan seharian, kita sering berhadapan dengan pelbagai cabaran dan tugasan yang memerlukan kita membuat pilihan. Nak atau tidak, kita kene buat pilihan yang bijak. Dari segi makanan tambahan, bagi sy memilih jenama Shaklee merupakan langkah bijak untuk nutrisi yang lebih baik. Kenapa? Shaklee menggunakan bahan semulajadi bukan sintetik, iia tidak mendatangkan mudarat kepada badan anda... Ia juga bukan ubat berasaskan dadah....dan yang paling best, jenama Shaklee ini telah berada di pasaran lebih dari 50tahun. Harganya juga berbaloi dgn wang ringgit yang dilaburkan... sy berani cakap macam tu sebab sy sendiri dah  merasainya. Hanya yang dah cuba akan faham maksud yang sy cuba sampaikan ni... Hihihi ^-*  

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

shaklee mendapat kelulusan KKM

Produk ni diluluskan KKM x? Soalan drpd kawan Fai, Linda..

Kpd sesapa yg nak tau, Shaklee memang DILULUSKAN OLEH KKM. Ape buktinye??
Kat setiap bhagian depan botol Shaklee ade sticker kilat. Pd sticker tu ade serial number dan ade printed KKM. Mcm dlm gambar bawah ni


Ade lagi 1 bukti Shaklee ni diluluskn KKM. Bhagian belakang setiap botol Shaklee ni ada printed "Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia" dan ade Serial number MAL xxxxxxxx


Jgn risau ye, gunakan Shaklee tanpa was-was...Hehe...


(Credit to MamaCery)


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

Khas untuk mereka yang pentingkan kecantikan..! Nak raya, mesti nak cantik kan..??


Supplement ni memang sesuai untuk anda yang pentingkan kecantikan. Sesuai bagi anda yg mempunyai masalah kulit muka - berjerawat dan jeragat, muka berparut... berminyak.. kusam tak bermaya... dan macam2 lagi lah... Ada 4 jenis vitamin dalam Set Cantik ni. Kenapa vitamin2 ni semua diperlukan untuk kulit muka yg anjal, gebuuu, bebas jerawat, bebas minyak... etc... Pendek cerita kenapa vitamin2 ni semua perlu untuk masalah kulit muka?? Kenapa ya?? Jommm baca...







Just remember B for Beauty... Beauty from inside... ^__^

 Untuk kestabilan hormon… mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) berfungsi untuk merangsang fungsi adrenal yg normal dan membantu pengeluaran hormon pituitary.

♥ Penting sebagai ANTI-STRESS (B5-pathotenic acid) sebab stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua... hiks *__^



 C for Collagen... Penting dalam pembentukan kolagen dan tisu penghubung yang lain untuk menjadikan kulit kita ANJAL dan KUAT (>__<)

♥ ANTIOKSIDAN yg membantu untuk melawan radikal bebasantara punca menyebabkan kulit nampak tua sebelum usia..! 



awEt muda... keep you LOOKING YOUNGERby retarding cellular aging due to oxidation... 

♥ PREVENT THICK SCAR FORMATION externally (when applied topically – it can be absorbed through the skin) and internally...  

♥ accelerate HEALING of BURNS... juga sgt bagus untuk muka yg "sunburn"...




♥ Untuk kulit CANTIK dan SEKATA kerana protein merupakan makanan asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh...

♥ Isoflavon dlm ESP bertindak sebagai perangsang KOLAGEN. Membantu menjadikan kulit kita lebih ANJAL, melambatkan proses kedutan, serta menganjalkan payudara...

 Membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat di muka. Bagaimana? Protiensangat penting dalam penghasilan sel baru. Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat/jeragat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protein untuk membantu dalam penghasilan sel baru. ESP ni protein. Sel kulit kita akan berganti setiap 21hari. Bila badan kita dpt cukup protein, dlm masa 21 hari ianya akan diganti dgn sel yg baru... So,ianya membantu pudarkan parut jerawat/jeragat kat kulit muka kita tu... ^___^ 



Bagi yang mempunyai masalah kulit kering atau terlalu berminyak, pengambilan vitamin dalam Set Cantik ni sangat disyorkan. Sebab vitamin2 dalam ni boleh dikatakan COMPLETE SET untuk membantu mengatasi masalah kulit kering dan berminyak... B Complex - membantu menstabilkan hormon, Vitamin C - untuk pembentukan kolagen dan Vitamin E menyeimbangkan kulit yang terlalu kering atau berminyak tadi menjadi lebih normal...


Apalah salahnya kita keluarkan sedikit belanja untuk repair kulit muka kita... Untuk keyakinan diri. Untuk tampil cantik untuk suami. Cantik untuk suami kan dapat pahala. hehehe...



sy dah cuba dan amalkan dgn KONSISTEN. Alhamdulillah, memang sgt puas hati. Rasa muka lebih anjal, gebu, tekstur muka lebih halusss, parut takde, jerawat takdemuka takberminyak. Paling best bila ramai yg tegur dan ckp sy makin cantik dan berseri2(bukan puji diri sendiri tau,tapi org yg ckp mcm tu)... Hehe... Sape yg tak suka kan bila org puji kita cantik?? Sebab tu lah sy share tentang Set Cantik ni… sbb semua org pun boleh cantik berseri2 juga… (>__<)



Jom order Set Cantik... Jom sama2 cantik berseri di hari raya…  ^___^


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...