Followers

Google+ Followers

Tuesday, May 22, 2012

KENAPA PERLUNYA VITAMIN



kenapa anda perlukan vitamin or suplemen.. sbb ada yg ckp ke saya. oo takpe.. aku takde sakit jantung. takde sakit buah pinggang takde sakit2 kronik.... aku sihat segar... Hmm... well.. anda mungkin rasa anda sihat kerana tidak mengalami sakit kronik.. tapi cuba lihat..adakah anda ada masalah2 berikut?
  • kurang tenaga/letih/lesu/penat,
  • berat bdn berlebihan
  • selalu pening
  • gusi berdarah,
  • mudah calar
  • mengantuk,
  • gugup
  • selsema,
  • selalu mengambil painkiller
  • nafas berbau,
  • sakit2 sengal badan,
  • sakit bahu,
  • sembelit,
  • rambut gugur,
Itu semua adalah tanda2 biasa disebabkan oleh pemakanan dan gaya hidup kurang sihat. Jika dibiarkan berlarutan tak musthil ia membawa kepada sakit2 kronik.. yg masa ketika itu.. anda kene bergantung pada ubat.. Apa yang boleh kita amalkan untuk mencegah?... Tahun 2011 dah nak hampir ke penghujung.. tapi kalau nak ikut kalendar islam..kita dah pun masuk ke tahun baru 1433H.. kan kan. Jadi sementara kita masih di awal tahun ni ..mari tanamkan azam untuk mengamalkan gaya hidup sihat..mari apply tips2 di bawah ni..
  • Bersenam sekurang2nya 3x seminggu ( tak semestinya ke gym..boleh pilih yang simple2..turun naik tangga ke...skipping ke...)
  • Kurangkan pengambilan gula dan garam, kafein,rokok..
  • Makan makanan yg sihat dan seimbang (kurangkan mengambil makanan berproses ..ie fastfood... kerana makanan yangtinggi kadar pemprosesannya akan mengurangkan khasiat2 zat2 makanan tu.
  • Makan lebih sayur dan buah..makan protin dari sumber rendah lemak
  • Minum 8-10 gelas air yang bersih
  • Belajar kawal stress dan tekanan hidup
  • Tampung kekurangan diet anda dengan vitamin yang berkualiti seperti multivitamin, Vitamin C , Vitamin E.B Complex.. 
Vitamin pilihan saya? Saya dah memilih vitamin jenama Shaklee. kerana ianya selamat, berkesan dan mesra alam.. dan yg penting ianya vitamin natural bermaksud bdn mudah serap berbanding vitamin sintetik/kimia.. dan yg palinggg bestt sbb ianya affordable..murah setanding kualiti.. takdela nak kene spent beratus2 sebulan utk suplemen....sebotol multivitamin Shaklee tahan berbulan2 dan sebotol tak sampai RM100 pun.. Kenalah bijak berbelanja sekarang ni sbb byk lagi brg yg nak dibeli..dan sy pun surirumah je..
Utk ibu menyusu 
Sekian terima kasih.
feel free to email me jika anda ada sebarang kesulitan dalam pengambilan suplemen dan perlukan konsultasi. InsyaAllah sy akan bantu sebaik mungkin...

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...