Followers

Google+ Followers

Tuesday, May 22, 2012

PENGEDAR SHAKLEE DI SAUJANA UTAMA, SRI PRISTANA, PUNCAK ALAM, UITM PUNCAK ALAM, UITM PUNCAK PERDANA - PENGALAMAN SENDIRI

pengalaman menggunakan produk shaklee..

saya baru shaja abes berpantang anak kedua (54hari) 22 may 2012.. ketika mengandungkan anak pertama lg sy memasang niat untuk fully breastfeed. tp niat sy tu x berjaya kerana kurangnya ilmu, xde pengalaman, susu kurang, time management yg x teratur.. menyebabkan sy sgt2 stress (sbb sy masih blajar).. bayangkan di usia anak sulung sy 40 hr sy da campur formula milk.. sgt2 sedih tp sy terpaksa sbb susu x cukup.. time tu assignment terlalu byk, kelas pg n petang.. boleh dikatakan sy sgt2 letih.. jd anak sulung hanya sempat menyusu shingga 8bulan disulami dgn formula milk.. bile anak umo 1 tahun stengah sy preggy lg.. sy merancang tuk tidak preggy shingga tamat pengajian.. tp Allah nk bg.. sy trima dgn rasa syukur, alhamdulillah.. rezeki kami suami isteri.. sepanjang mengandung byk ilmu yg saya gali mengenai breastfeeding.. sy memasang niat skali lg utk bf my 2nd baby smpai 2tahun!! Ya Allah, perkenankan doa hambaMU.. ketika usia kandungan 7 bulan sy diperkenalkan dengan shaklee.. masa preggy tu sy hanya ambil ESP.. badan rasa sgt segar.. sy bersemangat, x letih.. ye la.. kna uruskan anak sulung yg semakin bijak!! suami, kerja rumah, belajar.. terlalu byk. stiap saat adalah sgt berharga bg sy..



selepas bersalin sy ambil trial pack set berpantang + esp.. apa yg sy dapat lepas mkn set berpantang?



 



 ni mase 40++ hari :)





anak-anakku.. terima kasih Allah atas kurniaan ini




  • luka seminggu dah sembuh - lepas sminggu tu rase was2 sgt.. nape aku x rase jahitan ek? ke jahitan terbukak.. x rase sakit.. x rase pape la.. mcm x bersalin pn.. syukur alhamdulillah.. smuanya recover dgn baik
  • boleh buat kerja rumah mcm org x berpantang
  • emosi stabil
  • mood sentiasa happy je
  • susu mencurah2 - dalam masa berpantang tu sy boleh simpan stok hampir 1000 oz.. x kire lg yg dah digunakan. siap bodek hubby suh beli deep freezer.. n alhamdulillah terus dapat :) 
  • anak sy chubby sgt pipinya.. 2 3 hari lepas pegi jumpe nenek merangkap moyang anak2 sy.. die ckp.. 'semangatnya dia.. minum susu apa ni'.. sy ckp susu badan.. hehe.. alhamdulillah.. member2 yg dtg pn ckp baby sgt2 la bambam.. ade panggil chican la (sbb pipi mcm sinchan kot), my sis panggil pau suri la (sbb pipi mcm kueh pau tu), hehe.. smpai mak sy pn pggil pau suri..
  • alhamdulillah baby x penah demam.. aktif!! sgt2 berbeza dengan anak sulung sy.. 

byk lg +ve yg saya dapat.. skarang dlm deep freezer ade lebih 50 botol susu 5oz.. dalam plastik letak dlm peket2... x pasti plak brape byk.. untuk pengetahuan baby dihantar ke rumah pengasuh dr usia die 32hari.. x abes pantang lg tu tau.. huhu.. dlm shari bekalkan dlm 10oz.. 

abes pantang sy teruskan lg dengan supplemen shaklee set 3m :)




syukur alhamdulillah susu sgt2 banyak smpai baju sy kena tukar 4 5 kali shari sbb baju basah dengan susu.. kdg2 x anta anak ke nrsery sy x pam sbb byk bg direct feed je.. klau x akn pam 3jam skali..


sy beli shaklee ni da ngan brape org distributor.. hehe.. esp ngn org len, set pantang ngn org len.. set 3m ngn kak zura.. n ngn kak zura ni la sy jd ahli shaklee selepas yakin sepenuhnya mengenai produk ni..

n skarang tuk sy pulak share ilmu yg sy dpt dr suplemen ni tuk anda smua.. 

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...