Followers

Google+ Followers

Monday, June 25, 2012

Jari hampir putus... Alhamdulillah tak perlu implan.......



Semalam masa jalan-jalan di blog cik Adda... Terkejut jugk tengok gambar nii... Ngerinyeeee... Tiba-tiba terus rasa mcm loya... Jom kita baca kisah dari Adda... dipetik dari blognya
_________________________________________________
Ya Allah..mula2 Adaa dapat gambar jari Sarah, naik bulu roma ni, meremang! Sarah ni junior Adaa masa di Sekolah Tun Fatimah (nama penuh tau hehe) dulu..bulan lepas dia ada msg Adaa tanye tentang supplement yang sesuai untuk ibu jari tngan kiri dia yang hampir putus dek kes memotong ayam..(rajin masak nih). Ini gambar selepas 3 jam accident..ngerriiii

after 3 hrs
Disebabkan teruk kecederaan tu, so Dr buang lah kuku tu n sambung balik jari yang hampir putus tuh..dan disbbkan terbalut kuat sangat, maka jadilah mcm ni.

selepas balutan dibuka
Mengikut kata Sarah, doctor pun tak sure jari tuh boleh hidup ke tak dan kene consider untuk buat implant lah kalo gagal berfungsi semula kan..sian dia..n doctor cuma bg ubat tahan sakit dan antibiotik..so apa yang Adaa suggest? Adaa bagi Sarah try ESP + VIT E + VIT C + ZINC + VITALEA untuk mempercepatkan process baik luka, pertumbuhan sel baru then add lagi basic H untuk cuci2 luka  semua..dan after about 2 weeks gitu Sarah MMS gambar terbaru..

dah elok!

Percaya tak, belum pun sampai sebulan, jari cik adik ni dah jadi mcm ni..dan yang paling best..tak perlu buat implant!! Doctor sendiri pun terkejut tgk healing process yang sgt cepat ni hihi Sekarang Sarah masih meneruskan pengambilan Shaklee dan harapnya jari tu akan cantek seperti sebelum accident ye cik Sarah =)

Bagi yang berminat untuk mencuba Vitamin Shaklee ni Adaa sangat galakkan sbb sangat bermutu dan berkualiti kalau tak, takkan Shaklee jadi peneraju makanan kesihatan dan tambahan for almost 55 years kan.  Jika mahu mencuba, boleh mulakan dengan optimum set..berbaloi untuk diri dan wang anda..betulll cubalah sendiri. Adaa sendiri dah jatuh chentaaa hehee...


_____________________________________________________ 

Dalam kehidupan seharian, kita sering berhadapan dengan pelbagai cabaran dan tugasan yang memerlukan kita membuat pilihan. Nak atau tidak, kita kene buat pilihan yang bijak. Dari segi makanan tambahan, bagi sy memilih jenama Shaklee merupakan langkah bijak untuk nutrisi yang lebih baik. Kenapa? Shaklee menggunakan bahan semulajadi bukan sintetik, iia tidak mendatangkan mudarat kepada badan anda... Ia juga bukan ubat berasaskan dadah....dan yang paling best, jenama Shaklee ini telah berada di pasaran lebih dari 50tahun. Harganya juga berbaloi dgn wang ringgit yang dilaburkan... sy berani cakap macam tu sebab sy sendiri dah  merasainya. Hanya yang dah cuba akan faham maksud yang sy cuba sampaikan ni... Hihihi ^-*  

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

shaklee mendapat kelulusan KKM

Produk ni diluluskan KKM x? Soalan drpd kawan Fai, Linda..

Kpd sesapa yg nak tau, Shaklee memang DILULUSKAN OLEH KKM. Ape buktinye??
Kat setiap bhagian depan botol Shaklee ade sticker kilat. Pd sticker tu ade serial number dan ade printed KKM. Mcm dlm gambar bawah ni


Ade lagi 1 bukti Shaklee ni diluluskn KKM. Bhagian belakang setiap botol Shaklee ni ada printed "Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia" dan ade Serial number MAL xxxxxxxx


Jgn risau ye, gunakan Shaklee tanpa was-was...Hehe...


(Credit to MamaCery)


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

Khas untuk mereka yang pentingkan kecantikan..! Nak raya, mesti nak cantik kan..??


Supplement ni memang sesuai untuk anda yang pentingkan kecantikan. Sesuai bagi anda yg mempunyai masalah kulit muka - berjerawat dan jeragat, muka berparut... berminyak.. kusam tak bermaya... dan macam2 lagi lah... Ada 4 jenis vitamin dalam Set Cantik ni. Kenapa vitamin2 ni semua diperlukan untuk kulit muka yg anjal, gebuuu, bebas jerawat, bebas minyak... etc... Pendek cerita kenapa vitamin2 ni semua perlu untuk masalah kulit muka?? Kenapa ya?? Jommm baca...







Just remember B for Beauty... Beauty from inside... ^__^

 Untuk kestabilan hormon… mengandungi Vitamin B2 (riboflavin) berfungsi untuk merangsang fungsi adrenal yg normal dan membantu pengeluaran hormon pituitary.

♥ Penting sebagai ANTI-STRESS (B5-pathotenic acid) sebab stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua... hiks *__^



 C for Collagen... Penting dalam pembentukan kolagen dan tisu penghubung yang lain untuk menjadikan kulit kita ANJAL dan KUAT (>__<)

♥ ANTIOKSIDAN yg membantu untuk melawan radikal bebasantara punca menyebabkan kulit nampak tua sebelum usia..! 



awEt muda... keep you LOOKING YOUNGERby retarding cellular aging due to oxidation... 

♥ PREVENT THICK SCAR FORMATION externally (when applied topically – it can be absorbed through the skin) and internally...  

♥ accelerate HEALING of BURNS... juga sgt bagus untuk muka yg "sunburn"...




♥ Untuk kulit CANTIK dan SEKATA kerana protein merupakan makanan asas yang diperlukan untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan kita secara menyeluruh...

♥ Isoflavon dlm ESP bertindak sebagai perangsang KOLAGEN. Membantu menjadikan kulit kita lebih ANJAL, melambatkan proses kedutan, serta menganjalkan payudara...

 Membantu memudarkan parut jerawat dan jeragat di muka. Bagaimana? Protiensangat penting dalam penghasilan sel baru. Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat/jeragat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protein untuk membantu dalam penghasilan sel baru. ESP ni protein. Sel kulit kita akan berganti setiap 21hari. Bila badan kita dpt cukup protein, dlm masa 21 hari ianya akan diganti dgn sel yg baru... So,ianya membantu pudarkan parut jerawat/jeragat kat kulit muka kita tu... ^___^ 



Bagi yang mempunyai masalah kulit kering atau terlalu berminyak, pengambilan vitamin dalam Set Cantik ni sangat disyorkan. Sebab vitamin2 dalam ni boleh dikatakan COMPLETE SET untuk membantu mengatasi masalah kulit kering dan berminyak... B Complex - membantu menstabilkan hormon, Vitamin C - untuk pembentukan kolagen dan Vitamin E menyeimbangkan kulit yang terlalu kering atau berminyak tadi menjadi lebih normal...


Apalah salahnya kita keluarkan sedikit belanja untuk repair kulit muka kita... Untuk keyakinan diri. Untuk tampil cantik untuk suami. Cantik untuk suami kan dapat pahala. hehehe...



sy dah cuba dan amalkan dgn KONSISTEN. Alhamdulillah, memang sgt puas hati. Rasa muka lebih anjal, gebu, tekstur muka lebih halusss, parut takde, jerawat takdemuka takberminyak. Paling best bila ramai yg tegur dan ckp sy makin cantik dan berseri2(bukan puji diri sendiri tau,tapi org yg ckp mcm tu)... Hehe... Sape yg tak suka kan bila org puji kita cantik?? Sebab tu lah sy share tentang Set Cantik ni… sbb semua org pun boleh cantik berseri2 juga… (>__<)



Jom order Set Cantik... Jom sama2 cantik berseri di hari raya…  ^___^


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.


Sunday, June 24, 2012

SLIMMING SET

TESTIMONI SLIMMING SHAKLEE :)



FUNGSI LECITHIN



1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.

Haa.. Amacam.. Jadi buat anda yg lain2.. Lecithin juga sesuai buat anda.. bukan semata2 utk kurus yaaaa...

HERB-LAX
..antara supplemen natural yangdisyorkan sebagai penawar perut meragam atau pun untuk mereka yang menghadapai masalah penghadaman / nak detox....ni lah dia...Shaklee herb lax..ni bukan ubat julap ye....

Originally formulated by Dr. Forrest C. Shaklee, Herb-Lax® encourages a mild cleansing action to aid the body's natural processes. Herb-Lax® contains senna leaf, a traditional herb used for more than 3,500 years as a natural laxative. ...FUNCTIONS: Encourages a mild cleansing action to aid body's natural processes, particularly during occasional bouts of irregularity


Herb-lax is the most effective, gentle colon detox and cleanser on the market today. It contains 9 herbs and is recommended to take before going on your supplement program. so....herb-lax first, ...which helps to pull the toxins and poisons out of your system. If you want to use as a laxative, use at night, and if your are looking for a body purifier,.... take with your meal.

The body has two main functions: Assimilation and Elimination. In order to assimilate properly the body should eliminate properly. If you take your automobile and put the finest gas and oil in it, then plug up the exhaust , ... see how far you will go! Just how much benefit will you be able to receive from the finest products going into the car, if your auto cannot properly eliminate toxins and poisons which flow out from an inefficient exhaust?The human body works somewhat on the same principle. The colon for solids, kidneys for liquid, lungs for carbon dioxide, liver for detoxification , skin for perspiration. Many people who had not perspired for years reported perspiring after using Shaklee herbs and supplements.Herb -lax is not a laxative. It does not in any way force elimination as a laxative does,... when you are not ready. Herb-lax works as a laxative only if you need one. It is considered a normalizer. Only one of the herbs works in the colon. Herb-lax is not harmful in any way and is not habit forming. According to the FDA ruling, anything that works in the colon must be labeled as a laxative and carry a warning, and herb -lax does not drain the body of nutrients.

Every person's needs are different, so its usage depends on the individual.Debris does build in the colon and toxins continue building up in the system from the foods we eat even if problems do not exist in the colon at the present time. Did you know that the standard American diet takes three full days to pass from the dinner table to bowel movement, and in countries whose food passage time is 24 hours or less the following diseases are extremely rare: cancer of colon and rectum, coronary heart disease, appendicitis, hemorrhoids, diverticulosis, and varicose veins.


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152  

Saturday, June 23, 2012

RELAKTASI






Relaktasi ialah proses penyambungan semula penyusuan susu ibu selepas susu berkurangan atau kering berikutan kurangnya atau tiada langsung penyusuan langsung selama beberapa minggu atau bulan.

Relaktasi biasanya melibatkan 2 inisiatif:
1. Membawa bayi supaya mahu semula minum daripada payudara ibu.
2. Meningkatkan semula produksi susu ibu supaya ibu berupaya menyusukan anaknya secara eksklusif tanpa suplemen lain (terutamanya susu formula)

Kenapa Mahu Relaktasi
Relaktasi tidak mudah.Walaubagaimanapun hampir 75% peratus ibu yang mencuba relaktasi mendapati ianyanya adalah pengalaman yang positif (samada berjaya eksklusif ataupun tidak). Secara keseluruhannya, relaktasi lebih mudah dijayakan sekiranya fokus ibu ialah kepuasan menyusukan anak sendiri dan mengetahui yang anaknya menerima khasiat susu ibu berbanding kemahuan ibu untuk menghasilkan susu yang banyak.

Umur Bayi
Semakin muda bayi itu, semakin mudah proses relaktasi berlaku. Ini adalah kerana bayi perlu menghisap secara terus daripada payudara ibu sebagai syarat utama untuk penghasilan susu.
• Bayi di bawah 3 bulan lebih mudah untuk dipujuk untuk menyambung penyusuan
• Bayi di atas 6 bulan agak sukar untuk dipujuk
• Bayi yang pernah menyusu susu ibu sebelum ini lebih mudah dipujuk berikutan applikasi penyusuan daripada susu ibu dan botol adalah berbeza

Berapa Lama Ianya Akan Berhasil?
Sebaik baiknya luangkan masa 2 minggu bersama bayi sepanjang proses relaktasi. Sebagai anggaran, jumlah masa yang akan diambil untuk memulakan semula penyusuan secara eksklusif ialah sama dengan masa yang telah diambil semasa penyusuan terhenti. Ramai daripada ibu yang relaktasi mengambil masa kurang daripada sebulan untuk mengembalikan bekalan susu mereka.Dalam kes saya, saya mengambil masa 2 minggu untuk memastikan saya menyediakan susu yang cukup untuk bekal bayi selama saya bekerja(18 oz untuk 10 jam) tanpa perlu ‘backup’ dengan susu formula.

Bagaimana Harus Saya Memulakannya?
• Dapatkan panduan daripada Kaunselor Laktasi yang bertauliah untuk sebarang konsultasi samada ibu dan bayi mengalami masalah lain (seperti keliru puting) bagi membantu proses relaktasi yang lancar
• Dapatkan pam elektrik yang berstandard hospital yang membolehkan pengepaman serentak untuk ibu mengepam 8 ke 12 kali sehari. Ianya penting untuk mengelakkan kes seperti puting luka.
• Banyakkan sentuhan kulit ke kulit antara ibu dan bayi
• Tawarkan (offer) payudara dengan cara menggeselkan puting di pipi bayi selang 2 jam sekali
• Beri bayi menghisap secara terus selama 20 minit atau lebih pada satu payudara
• Tawarkan (offer)payudara sebelah lagi sekiranya bayi masih mahu menyusu
• Pam kedua dua belah payudara selama 20 minit selepas menyusukan bayi
(Nota: Prinsip penyusuan susu ibu ialah susu akan makin bertambah sekiranya payudara dikosongkan dengan berkesan)
• Ibu digalakkan mengepam 20 minit pada waktu malam (12 pagi – 6 pagi) selepas menyusukan bayi dimana produksi susu agak tinggi pada waktu itu
• Sekiranya bayi terlalu marah dengan pengeluaran susu yang lambat, berikannya 1 oz susu formula di dalam cawan kecil (untuk alas perut), dan cuba sambung dengan menawarkan payudara semula.
• Elakkan penggunaan puting palsu(pacifier) mahupun botol. Kerana payudara ibu memerlukan stimulasi yang secukupnya daripada bayi.
• Panduan : Sepanjang 2 minggu bersama bayi, susukannya secara terus di samping mengepam dimana susu yang dipam akan dibekukan sebagai stok semasa ibu memulakan bekerja nanti.
• Anggaran susu perahan yang perlu ditinggalkan : 10 jam = 12 oz – 18 oz (kuantiti mungkin berubah mengikut usia bayi dan masa meninggalkan bayi)

Pengamalan Kangaroo Care semasa proses relaktasi
• Bayi hanya dipakaikan lampin untuk memperbanyakkan sentuhan kulit ke kulit dengan ibu di mana ibu juga berkeadaan bare chest
• Ibu mendukung bayi sebanyak mungkin (semasa menonton televisyen, membaca majalah mahupun tidur)
• Bagi membantu, bayi boleh dibawa didalam sehelai kain seperti pouch atau kain batik
• Tiada had waktu maksima untuk kangaroo care
• Selain daripada kebaikan kangaroo care seperti menstabilkan pernafasan, denyutan jantung dan suhu bayi, cara ini juga dapat menserasikan bayi dengan bau ibunya.
• Kangaroo care adalah ‘easy-access’ bayi kepada susu ibu dimana secara tidak langsung akan meningkatkan produksi susu ibu.

Bagaimana Ibu Mengekalkan Produksi Susu Selepas Mula Bekerja?
• Pam 3 jam sekali (20 minit setiap sesi) semasa di ofis
• Sentiasa bertenang
• Mengamalkan cara pemakanan yang sihat
• Minum 8 gelas air sehari

Indikasi Cukupkah Susu Ibu?
Susu yang terhasil akan bergantung kepada :
• Keberkesanan penyusuan bayi tersebut seperti lekapan (latch-on) yang betul, masa yang diluangkan untuk setiap sesi, dan adakah bayi menolak mana mana sesi penyusuan
• Kekerapan stimulasi terhadap payudara ibu. Stimulasi dari pam membantu dalam peningkatan penghasilan susu walaubagaimanapun penyusuan terus daripada bayi lebih berkesan.
• Respon fizikal ibu terhadap stimulasi. Setiap ibu mempunyai kadar respon penghasilan susu yang berbeza beza walaubagaimanapun prinsip penghasilan susu tetap sama iaitu ‘supply and demand’
• Simpan rekod susu formula dan susu ibu yang diberikan sepanjang minggu dimana pemberian susu formula dikurangkan sedikit demi sedikit hari demi hari.
• Bayi yang mendapat cukup susu akan mempunyai sekurang kurangnya 6 lampin basah sehari.
• Najis bayi akan semakin cair, berwarna kuning cair dan semakin kurang berbau berkadaran dengan pertambahan jumlah susu ibu yang diminumnya.
• Berat dan panjang bayi stabil pada setiap kali lawatan klinik.

Alternatif lain?
Terdapat beberapa cara yang dipercayai boleh menambahkan produksi susu ibu. Walaubagaimanapun, suplemen suplemen ini hanya berkesan dengan penyusuan secara langsung dan pengepaman yang berkesan.
• Makanan penambah susu seperti pegaga, jantung pisang, lobak putih, oat, minuman horlicks.
• Suplemen herba seperti halba
• Perubatan moden seperti pil Domperidone dan Mortilium dibawah preskripsi doktor
• Penggunaan supplement nursing system (SNS) dimana susu formula dimasukkan dan tiub dilekatkan pada payudara ibu.

* Bagi ibu-ibu yang mahu mulakan proses relaktasi dengan menggunakan kaedah yang tidak memberi kesan negatif, anda boleh mencuba Shaklee Set B (breastfeeding set) dan juga Energizing Soy Protein Shaklee atau lebih baik set 3m. Didalam set2 ini terdapat alfalfa, esp yang bertindak sebagai milk booster.


credit : mamafaiz


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152  

Tuesday, June 19, 2012

testimoni pengguna mealshake :)

testimoni pengguna mealshake tuk anak2 diorang :)






Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152  

testimoni dr fb breastfeeding set

testimoni dr fb set 3m n set b tuk breastfeeding mommy!!





Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152  

testimoni IBU BERPANTANG shaklee

jom kite bace testimoni set berpantang shaklee :)







penat blaja print screen.. haha..


Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152 

Monday, June 18, 2012

JOM BACE TESTIMONI MEREKA YG AMIK SUPPLEMENT SHAKLEE


Seronok bila baca komen-komen best dari customer tentang kebaikan yg mereka terima lepas consume Shaklee after a few months. Especially Supplement kecantikan yg memang meletopsss bagi mereka yg nak kan kulit cantik, gebu, anjal, bebas jerawat/jeragat... Alhamdulillah.. Takde lah sy nak claim melampau tentang Shaklee ni. Tapi ianya boleh membantu anda memperbaiki taraf kesihatan kepada yg lebih baik...  ^__^

Jom baca sikit info tentang Vitamin E sebelum sy share dgn anda testimoni2 customer yg happy dgn perubahan mereka sejak ber"Shaklee"...
  • Vitamin E is one of the important vitamins for skin problems. It is sometimes referred to as the dermatologist’s best friend.
  • A woman who suffered from a reddish, scaly and crusty blotches the size of a nickel all over her skin, was completely cleared with vitamin E. She was given high does of vitamin E daily, and a special cream containing E vitamin was applied to the skin 2 times in a day. Her skin was completely cleared in 5½ months.
  • Vitamin E also works well with vitamin C in making skin less susceptible to acne. For normal skin treatment, a 400 IU of vitamin E (dry form), taken 1-3 times a day, is recommended.
  • For external application, use vitamin E oil (28,000 IU per oz.) externally on the skin for healing abrasions and scar tissue.




Semoga testimoni yg dikongsi ni memberi manfaat kepada semua... Fai seronok sangat setiap kali dapat tolong anda perbaiki masalah kesihatan kpd yg lebih baik dari sebelum ni. Alhamdulillah, dgn izin Allah jua...














Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152

Saturday, June 16, 2012

ESP SEGALANYA


Tahukah anda?
Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.



Risiko kekurangan protin
  • Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
  • Kidney disease (penyakit buah pinggang)
  • Liver (penyakit hati)
  • High Cholesterol (kolesterol tinggi)
  • Low blood pressure (tekanan darah rendah)
  • Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
  • Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
  • Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
  • Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
  • Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
  • Poor vision (Penglihatan kurang baik)
  • Irritability (Badan menggeletar)
  • Fatigue (Letih lesu)
  • Weakness (Lemah)
  • Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
  • Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
  • Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
Kelebihan Shaklee ESP
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
  • Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
  • Lelaki : melindungi dari sebarang penyakit kronik
  • Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus
  • Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?

Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak (sejuk atau air suam2 kuku) ataupun bancuh bersama milo, susu atau jus atau ape2 air favorite anda cuma jgn bancuh dgn air yang terlalu panas kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi..





variasi resepi esp:



  1. ESP + Air suam
  2. ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
  4. ESP + SusuAnmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
  13. ESP + KOKO + OAT
  14. ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL 
  15. ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda
_____________________________
Dan ini pula resipi smoothies
  • 1/2 cup nonfat milk
  • 1/2 cup fat-free plain yogurt
  • 1/2 frozen banana, peeled and chopped < -- boleh tukar ikutla ape jenis buah yang anda suke
  • 2 tablespoons powdered protein supplement < -- gunalah serbuk protin Shaklee (Mealshake/ESP)
  • 1 1/2 tablespoons flax seed < -- ni bole replace dgn Fiber powder shaklee
  • 1 teaspoon honey
  • 1/2 cup frozen strawberries (optional)
Directions~1. In a blender, blend the milk, yogurt, banana, protein supplement, flax seed, honey, and strawberries until smooth.
NOTES:
  • JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
  • Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...