Followers

Google+ Followers

Sunday, June 10, 2012

BASIC H 1001 KEGUNAAN

.Saya ada google pagi ni tentang Shaklee...sebab saya nak belajar lebihhhh banyak ilmu lagi tentang Shaklee....Dan saya temui satu youtube Oprah yang menceritakan tentang Basic H Shaklee....dan juga produk2 lain. Tahukah anda..yang pencuci di rumah kita ni main peranan yang sangatlah kuat untuk kesihatan orang dalam rumah kita? Contoh saya bagi...anda gunakan pencuci lantai yang pelbagai bau di rumah...yang bau epal la,cherry la, anggur la..dan macam2 lagi...bau memang best!tapi tahukah kita..bau detergent ni boleh meresap dalam badan kita dengan sangat halus...yang boleh berikan satu impak yang besar kepada kesihatan kita terutama anak2 kita yang masih kecil....jadi jom kita ubah cara kita bersihkan rumah kita..gunakan produk yang natural dan bukan toksik!

Boleh klik link ni untuk dapatkan info yang lebih jelas tentang Go Green Shaklee
http://www.youtube.com/watch?v=TkEevQZyWKI&feature=related




http://www.youtube.com/watch?v=TkEevQZyWKI&feature=related


Salah satu yang dikongsi di dalam video ni adalah tentang Basic H. Apa itu Basic H ye? Ha....jom berkenalan dengannya! 

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Basic H adalah cecair yang serbaguna. Sangat bagus disediakan di rumah untuk banyak kegunaan.


#KEGUNAANCARA
1Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimiaIsikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awetIsikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awetIsikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnyaIsikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnyaBasahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7Mencuci & membersih lantai serta alat permainanIsikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnyaTitikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9Mengasah pisauTitikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnyaTitikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas


UNTUK KECEMASAN
#KEGUNAANCARA
1Menghapuskan kutu di atas kepalaBasahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas
2Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panasSapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
3Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnyaTuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga
4Demam panas (sebelum berjumpa doctor)Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
5Sakit gigiMasukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
6Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
7Ulser dan mulut berbauTuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
8Penyubur tanaman dan penggembur tanahAir lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
9Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnyaTuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.

mari kita guna bAsic H ..berbulan2 plak tu tahan.. dan yg bestttt 1000 kegunaan..dasatttt..Basic H ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960. Saya guna selama setahun Basic H ni...tak habis2 lagi....huhu...memang jimat!


Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee...dan yang pastinya...anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut...



Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB. atau boleh inbox ke fb hamizah che mat.. nk whatsapp leh whatsapp ke 0179350152

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...