Followers

Google+ Followers

Friday, December 13, 2013

Promo Disember 2013 - Omega Guard



Assalamualaikum w.b.t.

Hi semua, maaf sebab lambat posting.. Berikut adalah promo bulan Disember 2013 iaitu Omega Guard.



Saturday, November 2, 2013

Vivix shaklee

APA ITU VIVIX?

Vivix merupakan supplement anti penuaan TERBAIK DIDUNIA yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No 1 Supplement makanan di Amerika.
Didalam Kajian makmal,ramuan vivix telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahan selular.

4 Makanisma penuaan pada Tahan Selular

1) KEROSAKAN DNA
Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan - serangan ini merosakkan pengkalan data ginetik, menghasilkan satu "typo" kesilapan dari yang asal yang akan mengganggu fungi sel dan panjang umur. Ramuan vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA.

2)PENGAWALAN GINETIK
Pengawalan ginetik menyumbang kepada dateriorasi ( kemerosotan ) umur pada tahap selular. Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan ganetik utama yang menolong ,melambatkan penuaan tahap selualar.

3) PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL
Mitochondria ( Penjana tenaga ) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel turut menurun.Ramuan vivix menggalakkan Biogenesis ( Pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel. 

4) PENIMBUNAN PROTEIN AGE .
Penimbunan Protein AGE ( advanced Glycation end products) boleh menyebabkan kerosakan tahap selualar yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resvetarol ( kandungan unik dalam anggur " muscadine " ) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

MANFAAT LAIN
MEMELIHARA KESIHATAN JANTUNG
MEMELIHARA KESIHATAN OTAK
MENINGKATKAN KESIHATAN SISTEM IMUN
PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN
PENINGKATAN TENAGA MELAWAN PENUAAN SELULAR

Vivix juga sangat baik bagi yang menghidap darah tinggi, kencing manis , pigmentasi dan pelbagai penyakit yang lain.

Saturday, October 19, 2013

Plaster ceiling idaman

Ececeh... x leh blah tajuk 'plaster ceiling idaman' kehkehkeh.. bukan ape.. dah lama sangat nak rumah ada plaster ceiling.. tp ye la.. sebelum ni kami asben n wife x mampu sangat lg nk ada rumah sdiri.. skang dah ade.. dah mampu apa salahnya buat yg terbaik sket.. heheh..

dulu2 selalu cakap kt dirik sdiri yang aku akan ada rumah sdirik umo 25 tahun nnt.. n yessss!! kuasa minda!! mmg betul2 exactly 25 tahun umur aku.. dan aku memang percaya dengan kuasa minda.. apa yang kita bayangkan itu la yang akan kita dapat.. dan yakinnn!!

owwwhhh jauh tersasar dr cerita sebenar... oklay lah jom tgk2 gmbar plaster ceiling dr in progress till siappp sepenuhnya.. cantikkk!!! org lain tgk x cantik lantak ler.. yg penting penuhi konsep ruang tamu umah aku.. moden style!!















kerja2 membuat plaster ceiling ni leh tahan kotor.. memang x leh ada barang lain if nak pasang plaster ceiling.. aku amik ngn Alvin construction.. not bad la.. keja2 diorang bagus.. boleh tahan dan harga bagi aku sangat2 berpatutan.. kipas tu pkai kipas asal jerk.. nnt nak tuka jugak.. bila tiba masanya.. kehkeh..

total cost untuk both plaster ceiling termasuk wiring, lampu led semua tu rm6200.. murah x?
tapi dari yang aku survey kira murah dah.. hihi.. 




Excited deco2 rumah

Morning.. saje hari ni nak share pasal rumah. Excited dapat deco2 rumah dengan hasil titik peluh berbisnes..
Jom layan gambar dl ek

Tuesday, September 17, 2013

Asma/ Asthma: Bagaimana Omega 3 Membantu Mencegah & Mengurangkan Serangan Bagi Yg Menghidapinya?

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.
Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.
Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.
Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.
Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.
Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.

Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.
“Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.
“Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,” katanya.

Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.
Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.
Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.
“Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).
“Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,” jelasnya.
Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.

Antara ubatan yg biasa dicdgkan oleh doc utk merawat asma/ asthma adalah steroid. Tp kita tahu steroid memberi kesan sampingan dlm jangka masa panjang. For info, kandungan omega 3 mampu bertindak spt steroid tapi ianya tidak akan memberikn kesan sampingan seperti mana steroid. Bonus kpd ibu mnyusu kerana kandungan DHA dlm Omega Guard akn disalurkan kpd anak (DHA baik utk otak anak).
Kajian juga menunjukkan mereka yang menghidap penyakit berkaitan inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah.
Pengambilan Omega-3 dari minyak ikan terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.
Mengapa Omega Guard Shaklee berbanding minyak ikan lain?
1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.
3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran
Jadi dapatkan sekarang! Berikan yg terbaik buat anda dan anak anda!

credit: celikvitamin.com

Wednesday, August 28, 2013

VITALEA MULTIVITAMIN TERBAIK DUNIA

Assalamualaikum tengahari ni nak share info tentang VITALEA.. killer product shaklee..

ANDA TIDUR CUKUP.. MAKAN PUN CUKUP.. tapi kenapa masih penat? masih letih?
"satu daripada lima wanita kekurangan zat besi dalam darah dan simtomnya yang paling kerap berlaku adalah rasa letih yang tidak diketahui punca" paul Voucher.
penyelidikan yang diterbitkan dalam Canadian Medical Association Journal mendedahkan wanita yang mengambil 80mg supplement zat besi kurang mengalami rasa letih.

VITALEA (MULTIVITAMIN) TERBAIK yang mengandungi vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh manusia, formula lengkap dengan zat besi. Vitalea juga lebgkap dengan multivitamin dan multimineral yang mengandungi 28 jenis vitamin untuk keperlua nutrien harian tubuh kita.


punca utama kita selalu penat disebabkan kekurangan zat besi. dan kenapa saya cadangkan VITALEA utk atasi masalah keletihan? sebab dalam vitalea ada kandungan zat besi. zat besi inilah yang akan menolong angkut oksigen supaya kita x penat. sebab.. bila kita kurang zat besi jadi darah tak dapat angkut oksigen dengan baik.

patutlah dulu mak saya suka sangat masak sayur bayam!! mak cakap makan sayur ni banyak khasiat. dulu tak faham apa2.. so makan je lah ngn ikan goreng atau ayam goreng nasik panas2.. fuhhh!!! (kecur liur) dulu makan je tanpa amik tau.. skang dah tau sebab nya dalam bayam ni ada zat besi. bila badan kita cukup oksigen secara x langsung otak pun cergas.. patut la banyak khasiat.. pandaikan mak mak dulu trick kita suh makan sayur.. 

nak tau x yang shaklee ni dah buat 340ujian makmal untuk atasi keberkesanan multivitamin ni.. rasenya xde lagi syarikat yang buat sebegitu banyak ujian terhadap produk mereka. 

dannnn vitalea merupakan vitamin pertama yang dicipta pleh DR C FORESS SHAKLEE yang dikenali dengan nama vitalized mineral dalam bentuk cecair, pada tahun 1902. so vitalea ni dah lebih umur 90 tahun!! ianya sangat mudah larut.. jika direndam dalam air tak sampai 5 minit akan larut.. hancur. begitu jugalah apabila masuk ke dalam badan kita :)

masih ragu2? 

3 sebab kenapa vitalea berbeza dengan ribuan multivitamin lain kerana 

1. vitalea disokong oleh banyak kajian klinikal. 

2. teknologi salutan mikro membolehkan penyerapan yg pantas ke dlm perut supaya meningkatkan penyerapan asid folik ngan vit b bg menghasilkan serta memelihara sel2 baru...sbb tu vitalea cepat larut dlm air.

3. setiap kali vitalea dihasilkan, ujian kualiti dilakukan sebanyak lebih 340 kali..Selain merupakan multivitamin tertua di dunia vitalea yg super power ini di formulasikan khusus dgn 28 jnis vitamin serta mineral yg bdn kite perlukan..weehuu...

i like vitalea sbb ia sumber tenaga kepadaku di kala menyusukan anak..walaupun size yg gabak besar tu tapi oleh kerana kandungan hebatnya vitalea mmg menjd vitamin penting...buat customer yg sering berkira2, tak nak telan pelbagai vit & at the same time nak sihat cadangkan vitalea je..

jom kita baca testimoni pengguna vitalea :)


























Sunday, August 18, 2013

FUNGSI LECITHIN SHAKLEE DAN KEBAIKANNYA!!



Musim2 raya ni ramai mencari Lecithin.. Agaknya terlalu banyak yang dimakan raya hari tu ek.. selain dari harganya yang murah dan kesan yang maximum!! 

Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh kita buat biskut semperit…yg basic tu mcm marjerin, tepung, gula..kalo tak..tak jadi biskut tu.. kannn.. 

Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean…wahhh.. best!!!

Dan hari ini saya nak share tentang 13 kelebihan Lecithin yang anda perlu tahu.,.
  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7.  Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10.  Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan



      Wahhhhh!!! banyak sangat kelebihan lecithin ni.. patut la ramai yang dah tahu!! menarik kan.. so apa lagi.. berminat boleh pm saya di fb (mamafaizmayra irdina @ hamizah che mat) atau boleh dihubungi 0179350152.. saya sedia membantu :)


Friday, June 7, 2013

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Pentingnya pengambilan protien dalam membantu menghasilkan sel baru untuk menggantikan sel mati dan sel lama. 

Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?


KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%


TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.



SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)

Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


Monday, June 3, 2013

segalanya tentang MEALSHAKE

6 fakta tentang Mealshake:


1. Nutrisi Lengkap
Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kebaikan Mealshake ini ialah : 
  • rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
  • sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • sesuai untuk seisi keluarga
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
  • Meningkatkan selera makan anak
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
  • menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
  • amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Jom baca apa kata mereka








jom berikan yang terbaik untuk simanja anda!! :)

Berminat?
Setiap pembelian di mama2faizmayra, anda layak menerima hadiah istimewa percuma,jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.

Saturday, June 1, 2013

PEPPERMINT GINGER

Act hari ni teman anak2 ngn suami kat kolam pegi mancing.. sebab dah janji ngn anak bujang nak bawak pegi mancing.. hahaha..

So sesambil tu nak cite sal PEPPERMINT GINGER PLUS

Selama ni saya x penah amik tau pasal peppermint ginger shaklee sebab saya x penah makan. So x de feel sgt nak cerita sebab x penah try kan. Nak cerita kat org kan best kalau kita sendiri dah cuba. Nak jadi cerita.. saya sakit kepala. Migrain dr petang smpai la kul 10 malam x berkurang. Mintak suami picitkan pun x jalan. Tiba tiba suami cadang suh amik PEPPERMINT GINGER tu sebab elok utk buang angin.. awk ni berangin ni.. hahaha..

Apa lagi trus amik 2 bijik. Pastu sakit kepala skali ganda lagi smpai nangis2 tapi angin (sendawa) non stop.. setengah jam lepas tu lega.. lega selega leganya. Hilang terus sakit kepala dan dapat tido dengan lena sampai subuh. Allahuakbar. Rasanya macam selesai 1 masalah saya selama ni. Migrain!! Kalau x sebelum ni mesti moody. Sebab sakit kepala
. Hehehe

*ini testimoni benar diri sendiri*

Ok jom baca apa sebenarnya PEPPERMINT GINGER ni.. dari sumber apa sebenarnya..

Seperti yang kita tahu Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.

Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut. 

Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan.
Dan Pil-pil peppermint ini juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Peppermint ginger plus ini terdiri daripada 4 bahan iaitu pudina, halia, fennal dan anise.

Peppermint ginger plus ini dapat membantu dalam:

♡ melegakan senak perut
♡ membantu penghadaman
♡ mabuk laut/daratmelegakan kesakitan cirit birit dan gastrik
♡ melegakan sakit periodmelegakan mual atau loya angin ketika mengandung
♡ membuang angin dalam badan
♡ menyamankan perut
♡ migrain disebabkan angin dalam badan

Cadangan: Larutkan 2 biji dalam HOT TEA dan bau peppermint tu memang harum semerbak..Sedap sungguh rasanya bila di minum..Jadilah Peppermint Ginger Tea! Bestttt!!! Fressshhhh!!
Haaa apa lagi.. jom order!! Wajib ada setiap rumah 1 botol peppermint!!

Berminat boleh whatsapp/sms/call 0179350152
 

Tuesday, May 28, 2013

MENGAPA SUSU IBU BERKURANG?

Pernah x tibe2 susu ibu ibu kurang? rasa baby x puas nyusu? penah x? rasa kena topup ngn susu formula sbb x dpt nak fulfill keperluan anak.. betul ke susu kurang atau mind set kita yg mengatakan susu berkurang? ibu2 diluar sana dan jugak peringatan saya sendiri sebagai ibu.. hehe.. nak menjayakan penyusuan susu ibu selama 2 tahun atau sekurang kurangnya 6bulan menuntut KESABARAn yang sangat tinggi dan usaha dan doa yang tidak putus2.

jom kita check checklist kat bawah ni, mengapa dan apa sebab susu ibu berkurang sebenarnya

1. Pam berkeadaan baik atau tidak??
Pastikan berkeadaan baik. Injap dan motor berfungsi dengan baik. Daya hisapannya dalam keadaan baik.

2. Rutin mengepam konsisten atau tidak??
penghasilan susu berkadar terus dengan pengeluaran. Kalau sikit yang keluar, sikit jugalah yang terhasil. 5 minit mengepam lebih baik dari tidak mengepam langsung. Namun sebaik-baiknya adalah sehingga payudara kosong. pastikan anda mengepam secara konsisten setiap 2-3 jam sekali.
3. bayi sudah mula makan makanan pejal??
Jika ya, mungkin demand berkurangan. Walaupun sesi direct feeding di rumah masih sama, intake yang diambil mungkin berkurangan. Sebagai pumping mom, anda akan dapat lihat dengan lebih ketara.
4. anda mengambil pil perancang??
Pil perancang yang mengandungi estrogen, boleh mengurangkan bekalan susu ibu tau. dapatkan pandangan Doktor anda kerkenaan pil perancang yang tidak mengganggu penyusuan susuibu
5. datang period??
Perubahan hormon akan mempengaruhi susu ibu. Teruskan mengepam macam biasa. Kalau keadaan selalunya kritikal, buat persediaan awal. Pastikan bekalan mencukupi sebelum anda period. pastikan anda mengambil kalsium kerana kalsium sebenarnya membantu masalah kemeruduman susu semasa period. jika susu merudum dengan teruk, amalkan power pumping setiap mlm

6. anda mengandung??
mengandung akan mempengaruhi bekalan susu ibu juga.

7. Adalah anda on diet?
Pemakanan ibu sangat mempengaruhi susu ibu. Jangan abaikan pengambilan protein kerana protein sangat membantu pengeluaran susu ibu...Air? Oh, kalau sibuk bekerja sekalipun, minum banyak air kosong ya.
8. adalah anda cukup rehat?? adakah anda berasa
stress??
Stress boleh mempengaruhi let down reflect dan pengeluaran susu. Kalau tidur dan rehat tak cukup, cuba curi curi masa untuk dapatkan rehat dan mengepam dalam keadaan relax dan tenang.


9. Adakah anda sakit?
Kalau kita demam, mastitis atau dehidrat(kekurangan air) memang boleh menyebabkan susu ibu berkurangan. Sesetengah ubat juga mengurangkan pengeluaran susu seperti pseudoephedrine, etanol / minuman beralkohol, bromocriptine, ergotamine, cabergoline.


senarai di atas adalah antara punca-punca susu ibu kurang. Jadi, macam mana nak naikkan pengeluaran susu kembali?
♥ Menyusu secara direct dengan lebih kerap
♥ Susun jadual mengepam dan pastikan anda mengikutnya setiap 3 jam. Namun, jika anda terlampau sibuk, jangan terus skip. Pump 5 minit lebih baik dari tidak mengepam langsung.
♥ Tambah sesi mengepam di luar waktu pejabat. Contohnya selepas bayi menyusu di rumah. Buat power pumping pada hujung minggu atau sekali sekala.
♥ Pastikan anda mengosongkan payu dara. Panjangkan 2-3 minit masa tambahan untuk mengepam dari kebiasaaan anda lakukan.
♥ Buat urutan payudara dan breast compression.
♥ Cuba ambil makanan tinggi protein dan milk booster seperti alfalfa, soya. Pastikan anda makan mengikut keperluan. Badan anda perlukannya.
♥ Jaga kesihatan anda dengan rehat yang cukup, senaman dan ambil supplemen.
♥ Lakukan hobi yang anda gemari supaya anda kekal gembira dan mampu menangani stress dengan baik.

Cuba amalkan tips-tips di atas tau. sesungguhnya..sangat besar pahala seorang ibu yang berkorban dan berusaha melengkapkan tempoh penyusuan anaknya secara exclusive.



sayang kamu semua.. :) muaahhh 
MEREKA SUMBER KEKUATAN DAN REZEKI SAYA.
ALHAMDULILLAH :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...