Followers

Google+ Followers

Wednesday, August 28, 2013

VITALEA MULTIVITAMIN TERBAIK DUNIA

Assalamualaikum tengahari ni nak share info tentang VITALEA.. killer product shaklee..

ANDA TIDUR CUKUP.. MAKAN PUN CUKUP.. tapi kenapa masih penat? masih letih?
"satu daripada lima wanita kekurangan zat besi dalam darah dan simtomnya yang paling kerap berlaku adalah rasa letih yang tidak diketahui punca" paul Voucher.
penyelidikan yang diterbitkan dalam Canadian Medical Association Journal mendedahkan wanita yang mengambil 80mg supplement zat besi kurang mengalami rasa letih.

VITALEA (MULTIVITAMIN) TERBAIK yang mengandungi vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh manusia, formula lengkap dengan zat besi. Vitalea juga lebgkap dengan multivitamin dan multimineral yang mengandungi 28 jenis vitamin untuk keperlua nutrien harian tubuh kita.


punca utama kita selalu penat disebabkan kekurangan zat besi. dan kenapa saya cadangkan VITALEA utk atasi masalah keletihan? sebab dalam vitalea ada kandungan zat besi. zat besi inilah yang akan menolong angkut oksigen supaya kita x penat. sebab.. bila kita kurang zat besi jadi darah tak dapat angkut oksigen dengan baik.

patutlah dulu mak saya suka sangat masak sayur bayam!! mak cakap makan sayur ni banyak khasiat. dulu tak faham apa2.. so makan je lah ngn ikan goreng atau ayam goreng nasik panas2.. fuhhh!!! (kecur liur) dulu makan je tanpa amik tau.. skang dah tau sebab nya dalam bayam ni ada zat besi. bila badan kita cukup oksigen secara x langsung otak pun cergas.. patut la banyak khasiat.. pandaikan mak mak dulu trick kita suh makan sayur.. 

nak tau x yang shaklee ni dah buat 340ujian makmal untuk atasi keberkesanan multivitamin ni.. rasenya xde lagi syarikat yang buat sebegitu banyak ujian terhadap produk mereka. 

dannnn vitalea merupakan vitamin pertama yang dicipta pleh DR C FORESS SHAKLEE yang dikenali dengan nama vitalized mineral dalam bentuk cecair, pada tahun 1902. so vitalea ni dah lebih umur 90 tahun!! ianya sangat mudah larut.. jika direndam dalam air tak sampai 5 minit akan larut.. hancur. begitu jugalah apabila masuk ke dalam badan kita :)

masih ragu2? 

3 sebab kenapa vitalea berbeza dengan ribuan multivitamin lain kerana 

1. vitalea disokong oleh banyak kajian klinikal. 

2. teknologi salutan mikro membolehkan penyerapan yg pantas ke dlm perut supaya meningkatkan penyerapan asid folik ngan vit b bg menghasilkan serta memelihara sel2 baru...sbb tu vitalea cepat larut dlm air.

3. setiap kali vitalea dihasilkan, ujian kualiti dilakukan sebanyak lebih 340 kali..Selain merupakan multivitamin tertua di dunia vitalea yg super power ini di formulasikan khusus dgn 28 jnis vitamin serta mineral yg bdn kite perlukan..weehuu...

i like vitalea sbb ia sumber tenaga kepadaku di kala menyusukan anak..walaupun size yg gabak besar tu tapi oleh kerana kandungan hebatnya vitalea mmg menjd vitamin penting...buat customer yg sering berkira2, tak nak telan pelbagai vit & at the same time nak sihat cadangkan vitalea je..

jom kita baca testimoni pengguna vitalea :)


























Sunday, August 18, 2013

FUNGSI LECITHIN SHAKLEE DAN KEBAIKANNYA!!



Musim2 raya ni ramai mencari Lecithin.. Agaknya terlalu banyak yang dimakan raya hari tu ek.. selain dari harganya yang murah dan kesan yang maximum!! 

Lecithin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan ‘melekat pada lemak’….dalam kata ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu ‘terapung’ dalam darah…dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membran..

Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan .. contoh kita buat biskut semperit…yg basic tu mcm marjerin, tepung, gula..kalo tak..tak jadi biskut tu.. kannn.. 

Lecithin boleh diperolehi melalui kuning telur, jagung, soybeans …dan tahukah anda ~ Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin…dan yang menariknya..Lecitin Shaklee adalah bersumberkan dari soybean…wahhh.. best!!!

Dan hari ini saya nak share tentang 13 kelebihan Lecithin yang anda perlu tahu.,.
  1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.Sebab tu ia membantu mencegah penyakit2 seperti high blood pressure,stroke,heart disease, arteri yg mengeras … Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000-7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yg sebegini
  2. Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)..Tahukah anda..Lecitin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian… Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
  3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan….Banyak faktor seperti bahan2 kimia daripersekitaran yg tercemar,bahan2 metal,dadah,food additives, pesticides, etc.. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2…jadi dgn cara menambahkan pengambilan Lecitin ,pasti ianya keputusan yg bijak.,
  4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  5. Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil lecithin
  6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.Disamping itu, struktur lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida
  7.  Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory) . Lecitin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan…
  8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
  9. Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi .Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi,hay fever,asma,bronkitis dan emphysema
  10.  Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  11. Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  13. Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan



      Wahhhhh!!! banyak sangat kelebihan lecithin ni.. patut la ramai yang dah tahu!! menarik kan.. so apa lagi.. berminat boleh pm saya di fb (mamafaizmayra irdina @ hamizah che mat) atau boleh dihubungi 0179350152.. saya sedia membantu :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...