Followers

Google+ Followers

Thursday, June 19, 2014

ADAM HAIKAL - ANDA ISTIMEWA


Sabtu lepas saya, suami dan anak2 sempat melawat Adam haikal dan abg dan kakak2nya yang lain di rumah kak Ezzya Ezza Ezzyat. Murninya niat kak ezza dan suami sudi menjaga anak2 syurga ini tanpa harapkan balasan sedangkan mereka bukannya ada pertalian darah. Kagum sangat dengan semangat beliau. 

siapa adam ni? dia adalah diantara anak2 syurga. :)


Masa tgk Adam tu suka sangat sebab Adam petah bercakap, budak bijak.! Dia x jadikan sakit dia penghalang untuk dia berhibur, riang seperti kanak2 lain walau sepenuhnya bergantung kepada tiub kencing untuk buang air dan nanah dari badan dia. Dan dia x mampu berjalan seperti kanak2 lain dan hampir kebanyakan organ Adam x dpt berfungsi sepenuhnya. Buah pinggang sebelah rosak dan sebelah lg hanya berfungsi 50% sebab tu adam kena minum susu khas yang mahal, hati, kepala penuh cecair dan Adam kena selalu buat blood transfusion. Subhanallah. Uols bayangkan budak sebesar 5 tahun hadapi ujian seberat itu? Kalau nak tahu kesemua 4 beradik ni penghidap thalesemia. Amirul, abg Adam masa sy dtg tu muka kekuningan dan nampak keletihan dan pasif. Sebab hati die bengkak. Agaknya sakit atau tidak selesa.

Seorang lagi umur setahun setengah, Amani, anak yang paling ceria masih memerlukan pampers dan susu. kalau tgk gmbar2 kat atas tu yang atas riba saya tu la amani. Masa sy tengok tu betis dia masih berbekas parut air panas  x perlu saya ceritakan mengenai ibu dan ayah sbnr Amani. Cukup kita tahu kak ezza menjaga Amani sekarang dan tugas kita untuk bantu diorg. 

Thursday, June 12, 2014

BEKALAN BERTENAGA SEPANJANG RAMADHAN

Juga sesuai diambil oleh semua golongan termasuk warga emas,kanak2 dan lelaki


Energizing Soy Protein
*****************
- Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel.
- Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
- Membekalkan tenaga,
- Memberikan rasa kenyang
- Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
- Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
- Membanyakkan susu badan (milkbooster)
- Membantu mengekalkan kepejalan otot
- Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
- mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat



Mealshakes
*********
- Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tapi dalam bentuk serbuk.
- Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
- Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam.
- Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
- Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
- Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
- Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik  Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


Performance Drink
****************
- Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
- Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
- Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
- Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
- Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
- Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.

hamizah che mat
shaklee independent distributor
ID:883542
http://mama2faizmayra.com/
SMS/WHATSAPP: 0179350152

Wednesday, June 11, 2014

Day 1 - SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE

Fuhh! baru berkesempatan nak update entry pasal SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE 2014. Tahun ni agak meriah sebab diraikan 3 hari 2 malam. best sangat2. Dan boleh dikata berprestij sebab tahun ni CEO SHAKLEE CORPORATION, Mr Roger Barnet sendiri datang ke Malaysia meraikan kami. Alhamdulillah. the best part is ramai anak2 melayu naik turun stage ambil award. itu tandanya apa? tandanya anak2 melayu mula menguasai bisnes Shaklee ni.

hihi.. sila abaikan baju anak2 yg sempoi sebab dah x sempat nak tuka. dan kebetulan hari yang sama suami saya baru balik dr kampung dan tertinggal flight! aarrgghh.. mmg mood sedikit kacau tapi alhamdulillah Allah permudahkan dan smpai la jugak dia disini. hehe

ni masa award CAR BONUS ACHIEVER dan PGUV GROWTH day 1

award hari pertama. bunga tu memang sukaaaaa sangat!1 tahun depan mesti naik lagi amik bunga as MASTER COORDINATOR. In Shaa Allah. doakan saya semoga ianya berjalan lancar

my super gojes downline. master to be :)

Sideline dari group Beautiful, kak marsha :)


anniz, gojer downline. sweeet!

haaa ni kalau nak tau dia ni kakak mija merangkap downline mija jugak. Alhamdulillah. Semoga kejayaan demi kejayaan untuk kamu :) muahh

ni sorang lagi downline yang terima award day 1. jauh ni dari Kelate. Seminggu awal dtg sini nak pegi Conference. tahniah mek :P

Me :)

okay ni semua yang dapat award DAY 1. nantikan DAY 2 plak. lagi ramai. :)
dan tahun depan saya pasti 100 orang dari group IRONLADIES naik stage as penerima award.
DOAKAN!!

80% KEJAYAAN bermula DALAM DIRI dan KEBERANIAN BERTINDAK LUAR BIASA!


Ya Allah, Terima Kasih atas cinta dan Kasih sayangMu yang tak terhingga. Allahuakbar. Sesungguhnya aku malu dengan apa yang aku minta dengan apa yang KAU berikan. terlampau banyak nikmatMu Ya Allah kepada hambaMu ini. Kau pegang dan bawalah aku dalam mencari redhaMu dan terus mensyukuri nikmat2 yang Kau berikan untuk dikongsikan dengan semua orang. Bantulah aku menambah nilai dalam hidup semua orang. Bantulah aku dalam mencari redhaMu. 



DAY 2 - SHAKLEE NATIONAL CONFERENCE

Day 2 ni special sebab selain penerima award hari ni ada sharing dari super upline saya master Nurlaila. 
 Sebelum layan gambar2 jom sama2 dengar perkongsian beliau. Dia antara yang saya kagumi.
bonus pertama hanya rm31 dan sekarang 6 angka.
dulu sebagai staff petronas sekarang bekerja dirumah
financial freedom
quality time with family

oowwhh.. oowwhhh itu yang diidamkan ramai wanita diluar sana kan termasuk lah saya. 




pembantu setia menjaga anak2. tq wukkk

faiz mukhlis dan nurhumaira irdina. x banyak ragam. alhamdulillah semua okay

 my mommy! dia yang bertanggungjawab membawa saya kepada shaklee. :)

he's my hero


nampak x mija dekat stage tu? kikiki

another 2 throphy

downline yang juga penerima award day 2

3 generasi

4th generation. ironladies group-millionaire delight-lovely za- azlina


sebenarnya ada lagi penerima award 6 7 orang lagi dari ironladies group tapi xde gmbar yang sempat diambil.tahniah semua

eyda myda
anas hasanah
nurazlina
syikin
suharni japar

tahniah anda insan hebat


my lovely super upline Master Shareeza

ku doakan kejayaan kalian buat IRONLADIES GROUP. semoga ianya menjadi pencetus semangat untuk kita semua maju ke hadapan

Promosi SHAKLEE Jun 2014 - Vita E

DAPATKAN PROMOSI BUY 6 FREE 1 VITA-E

SEPANJANG JUN 2014.!!



Promo Jun 2014

Antara lain kelebihan vitamin E ni kepada kejelitaan kulit adalah dengan membantu:-
  • Mengecilkan pori-pori wajah

Sijil Halal Shaklee 2014

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته 


Produk Shaklee adalah di kilangkan di US, jadi Halal shaklee sepatutnya adalah daripada US. 
Berikut adalah sijil Halal terkini dari Islamic Services of America (ISA) bagi tahun 2014.

Anda boleh click pada gambar untuk lebih jelas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...