Followers

Google+ Followers

Monday, July 14, 2014

Heboh Shaklee support Israel

Assalamualaikum wbt semua

Hari ni diberi kesempatan waktu untuk update entry di blog mengenai kekecohan yang berlaku dimana SHAKLEE support ISRAEL. Dan saya suka nasihatkan anda semua supaya lebih rajin membaca apa itu YAHUDI, ISRAEL dan ZIONIST. Mungkin selepas itu anda akan lebih memahami apa yang berlaku sebenarnya diluar sana.

Utk pengetahuan semua, sebenarnya isu ni dah lama. yes, lama sangat. Sepanjang dah 2 tahun join SHAKLEE rasanya dah 4 5 kali isu ni timbul. Kami distributor yang pun sangat peka mengenai isu ini. Dsini saya nak buat penjelasan yang SHAKLEE langsung tiada kena mengena dengan funding terhadap Israel dan seangkatan dengannya. Isu ni timbul bila tengok blog/website kenesethisrael yang menyumbang sebahagian dari bonus dia untuk israel.
TAHUKAH ANDA dia hanyalah SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR seperti KAMI! Dia menyumbang kepada israel itu hak peribadi dia dan tiada sangkut paut dengan SHAKLEE INTERNATIONAL. SHAKLEE MALAYSIA apatah lagi kan.

Okay saya akan bongkar satu persatu. Semoga membuka mata anda semua terhadap SHAKLEE. Apa2 selidik dulu, jangan jump to conclusion

Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini - dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan.
ayat 6- surah alhujurat

1) boleh ke website http://kenesethisrael.com/
inilah website yang buat kontroversi yang ramai menganggap SHAKLEE memang menyumbang kepada israel.






2) cuba click pada LOGO SHAKLEE pada website berkenaan dan akan keluar macam ni http://kic.myshaklee.com/us/en/shop.s.html



3) okay jom bukak http://www.shaklee.com/
ini adalah website shaklee di USA 


4) Nampak x perbezaan antara 2 website ni http://kic.myshaklee.com/us/en/shop.s.html dengan http://www.shaklee.com/ bezakan? myshaklee.com tu untuk distributor di USA. dan shaklee.com tu official website shaklee.

sama je dengan malaysia dimana website shaklee malaysia : shaklee.com.my dan untuk distributor shaklee kt malaysia shaklee2u.com.my

Nampak sama tapi tak sama kan. Jadi timbul lah spekulasi macam2. dah terang@ website si keneseth tu adalah distributor shaklee. 

Saya harap dengan penjelasan ini anda tidak bertindak melulu dengan menuduh dan menfitnah bukan2 dan kami sebagai distributor jugak agak sensitif mengenai isu ini. kami juga tidak sanggup untuk terus menjual jika benar SHAKLEE menyumbang kepada musuh utama umat Islam. Allahuakbar. kan lebih baik kita fokus memberi sumbangan dan doa setiap kali lepas solat 5 waktu  untuk saudara kita disana berjihad untuk kemenangan umat islam. Itukan lebih baik

Buat pengetahuan semua, Roger Barnett adalah pemilik syarikat Shaklee dan beliau bukanlah berbangsa YAHUDI. Dan beliau dari keluarga mewah yang memiliki syarikat BURBERRY. Pernah dengar jenama tu? Shaklee tiada kaitan langsung dengan sumbangan kepada israel. Jadi berhati hatilah dalam menyebarkan maklumat. boleh baca sejarah shaklee disini http://www.shaklee.com/

saya rasa ianya jelas :) 






Wednesday, July 9, 2014

Pengalaman memohon Visa ke USA

Assalamualaikum wbt,

Malam ni mood nak buat entry pasal Us visa application. Sebenarnya dah lama nak buat tapi memandangkan sekarang ni bulan Ramadhan saya sangat maximise kan masa saya. hehehe.

Sebelum saya proceed dengan procedure, suka saya advice apply visa at least 3  bulan sebelum tarikh plan nak kesana. Jika lengah2 dan visa anda bermasalah pihak US Embassy doesn't care about your flight date, purpose your travel or etc. Procedure diorang sangat strict.(saya akan ceritakan kejap lagi)

OK saya akan mulakan dengan checklist untuk permohonan Visa

1) Pergi kedai gambar yang biasa ambil gambar untuk visa. Setiap negara format berlainan. So, masa ke kedai bagitau kaunter saya nak ambil gambar utk visa ke US. Kalau kedai tu biasa buat dia akan tau format. Boleh click DISINI untuk panduan mengambil gambar. Make sure kedai betul tau format. It happened to me. Saya ambil gambar 3x dikedai yang berlainan! Huhhh! berapa banyak masa dihabiskan disebabkan gambar sahaja. 1st kedai yang saya pergi x bagi soft copy dan try scan dekat rumah tapi masa try utk approval photo tapi REJECTED! So make sure to get the soft copy. You need to upload your your copy for Online Registration Form. Bukan senang tp xde la susah pun. hehe

2) Buat bayaran di mana2 Standard Charted Bank dengan bayaran RM512perhead. Saya kena rm512 x 2 sebab bawak asben skali.. hikkssss. Click DISINI untuk info bayaran. Jangan lupa sebelum ke bank bawak Slip Pembayaran :P (slip dan resit x sama)

3) Okay dah leh mulakan untuk isi US Visa Application Online. Click DISINI untuk guideline dan click DISINI untuk terus mengisi borang.

  • Lengkapkan form dengan sabar dan teliti. Sebab macam2 yang ditanya dan jawab dengan jujur.
  • Macam kes saya, saya hanya pergi melancong so saya pilih code B2 for non imigrant visa.
  • Surname n given name. Surnama tu nama ayah kita. Contohnya, Che Mat. Given name tu baru nama kita beserta binti. Contoh : nurhamizah binti
  • Sebab saya ni pegi trip di sponsor oleh shaklee, so shaklee memang dah provide all the documentation, itenary kat sana semua. Jadi senang la isi form tu sebab form tu tanya kt mana kita menginap sepanjang kita berada disana, contact no dan sebagainya semua diorang nak.
  • Lepas dah puas hati semua dengan segala details boleh submit and save. 
4) Lepas dah settle urusan DS-160 (online form tadi) boleh set date untuk appointment dengan US Embassy. Click DISINI untuk appointment. macam saya hari tu seminggu selepas isi form tu baru ada kekosongan tarikh interview. 

5) Interview - pastikan semua documen yang diorang nak tu bawa bersama dan kalau ada supporting document lagi bagus. Bawak je, kadang2 ianya berguna masa interview. 

keperluan yang perlu ada antaranya,

Passport
Complete DS-160 form
Photo
Payment Receipt
Payment Slip
Supporting document (purpose of travel) depends la, kdg2 ia diperlukan masa interview. mcm kes member2 sy yang pegi diorang bg surat dari shaklee. so diorg tau purpose kita ke sana for trip vacation

Pastikan tidak terlewat dengan waktu interview. Jika terlewat kena set another appointment date. US Embassy kat tengah2 KL so possibility akan jem itu ada kalau hari bekerja. So pastikan pergi awal. 
Pakaian x kisah. uols pakai je nak pakai baju apa as long selesa buat korang. Masa sampaidi Embassy kita kena beratur tunggu Q untuk masuk. Masuk dalam tu badan kita kena scan macam kat airport tu, HP switch off, segala gadjet2, wallet, belt kena bukak. Jangan risau Guard akan jaga barang2 kita dengan baik. 

then, masuk ke dalam embassy ambil no depan pintu, ada guard yang akan jaga dan bagi kita no. Take the number and wait for your turn at the waiting room. Sepanjang disitu no kita akan dipanggil 3x. First interview to submit all the documents needed such as passport, complete DS-160 form, interview letter, photo and payment receipt. tapi masa kitorg hari tu die xde plak ambil payment receipt ni. Lepas tu pegi duduk balik dekat waiting room sampailah no dipanggil kali kedua. Second interview simple je, dipanggil untuk ambil semua cop jari kita. 10 cop jari okay. diorang scan jerk. hikksss.

3rd session is orally interview, interviewer tu akan tanya la soalan kat kita. Masa tu saya masuk sekali dengan husband. Soalan2 yang tanya

Have you been travelled to USA?
What are your purpose of Travelling?
Your Current Income?
What is your job (ni dia tanya suami saya la sebab dkt DS 160 suami saya bagitau die keja dekat petronas)

Then, tiba2 officer tu tulis sesuatu, panjang lebar dekat dia punya pc. pastu dia ambil PINK SLIP isi nama 'Che Mat Nurhamizah Binti'. Dalam hati saya masa tu ' haa sudah, macam visa x approved je. interviewer tu cakap suami saya passed. lepas tu dia kembalikan passport saya bersama dengan pink slip tadi. Pink slip ni untuk administrative proceeding dimana saya perlu hantar beberapa personal information for pass 15 years. Saya tanya interviewer kenapa saya dapat pink slip dan dikembalikan passport. dia just jawab jawapan standard "you have been selected for administrative processing, simple procedure, no worries" hahaaha.. geram aku tau. Rasa masa tu harapan nak ke USA dah musnah. hiksss emo je lebih kann.. 

Sebenarnya, you got the pink slip doesn't mean that your visa being rejected. takkkkk. further information je. ada la tu diorang trace pape dari history kita. Sebelum diorang interview kita diorang dah tau everything pasal kita. Percaya x? ye, hatta your facebook account, your blog, your passport history, your dad and mom passport history. semua dia boleh access tau. 

Sepatutnya lepas balik dari embassy weols nak gi shopping la kt universal traveller beli pape yang ptt then baju raya dekat kids sebab mmg x prepare pape lg utk diorg. Tapi sebab visa x lepas mood xde. terus balik rumah karang email dan bagi semua information diorang mintak dengan jujur sejujurnya. dengan harapan my visa akan approved secepat mungkin. 

Sepanjang 7 hari lepas submit email, ai doa x putus, buat solat hajat. ai doa, 'Ya Allah, Jika aku dapat ke USA memberi kebaikan kepadaku, keluarga dan bisnes Shaklee yang menjadi pendapatanku dengan izinMu sekarang, Kau permudahkanlah urusan kami sehingga kami selamat balik ke Malaysia tercinta semula'. Aku serahkan kepada Allah sepenuhnya. Alhamdulillah, pada hari ke 7, dalam 10 pagi aku dapat email yang menyatakan visa aku approved dan perlu drop visa pada diorang. Alhamdulillah!! menangis semahunya. hihi. Alhamdulillah Allah swt perkenankan.

Trip ke USA adalah kali pertama saya ke oversea sepanjang hidup saya. Kami anggap ini honeymoon pertama kami berdua sebab kami tak pernah honeymoon sepanjang kawen. hihi. Dan kami ke sana membawa misi dan visi untuk bisnes kami.

Niat post ini tujuan untuk orang lain yang juga apply visa USA yang mendapat nasib sama seperti saya :) semoga kalian dipermudahkan. :)




Friday, July 4, 2014

Promosi SHAKLEE July 2014 - Vivix

DAPATKAN PROMOSI BUY 6 FREE 1 VIVIX

SEPANJANG JULAI 2014.!!





APA ITU VIVIX?
Vivix merupakan supplement anti penuaan TERBAIK DIDUNIA yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee Syarikat No 1 Supplement makanan di Amerika.
Didalam Kajian makmal, ramuan vivix telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahan selular.

4 Mekanisma penuaan pada Tahan Selular

belian ESP SHAKLEE secara online menggunakan credit card atau debit card

Buat Shaklee makin seronok dan mudah! Anda boleh membelinya sendiri direct dengan Shaklee. click2 selesai. mudahkan? Dan yang lagi best anda boleh menggunakan debit card atau credit card. payment mcm uols beli tiket flight n etc. simple dan mudah kan?

Sila tekan gambar di bawah untuk ke E-Sell:

 E-Sell Mija

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...