Followers

Google+ Followers

Tuesday, September 23, 2014

BERMULA DENGAN SET PENYUSUAN SHAKLEE - PENGEDAR SAH SHAKLEE SHAH ALAM, UITM SHAH ALAM DAN BERDEKATAN

Suka saya nak kongsi kisah senior sekolah sains pasir puteh dulu ni. Hehe. Kalau ingat dulu2 saya takut dengan "geng" diorang ni. Macam 'orang kuat sekolah". Dia dah lama consume Shaklee. Lagi lama dari saya. Niat mula2 ambil set menyusu, bukan setakat susu banyak tapi bonusnya kulit dan badan makin kurus! Wah2, berganda2 bonus. sape x nak? Kalau nak sila contact dia. hikkksss

Jom kita baca kisah beliau menggunakan supplement Shaklee
---------------------------------------------------------------------------------

Pengalaman Sendiri Consume Shaklee
Testimoni diri sendiri, jom kongsi pengalaman...
(copy paste dr fb sy je sbb mls nk taip balik)

Starting point sy consume shaklee adlh sbb time iqbal 5bln sy mengalami bengkak susu yg serius slma seminggu, lps smggu baru pegi klinik, time tu mmg sakit sgt, jln pon rasa nk pengsan, susu mmg drop dh sbb sebelah mmg xkluar, n sakit, sian iqbal time tu sbb dia fully bf, kuatkan hati g klinik doc ckp kna mkn antibiotik for a week, lgla takut susu drop sbb spnjg sy tahu kalau mkn ubt dpt mengurangkan kuantiti susu, nak2 ubt selsema, (tp kesan mgkin brbeza brgantung pd individu).
Dlm takut2 tu mkn jgak ubt doc bg sbb kalau makin truk takut smpai kna operate (sori sbb sy xguna istilah sains utk nama bgkak susu etc sbb sy takut salah guna, hihi). 

Then bermulalah episod susu makin drop tp sakit bengkak tu day by day makin ok. Masa tu dh berkira2 nk bli susu formula sbb mmg dh nk give up. 

Then husband ckp, dia ada trbaca tntang supplements yg dpt tmbhkn susu bdn, then trus gugel, tadaa, jumpalah shaklee, disitulah episod pertama sy consume shaklee utk tmbahkan susu bdn. 

Tp yg paling sy gembira, sy dpt benefit byak sgt, slh 1 nya adlah sy xkena bengkak susu dh after that smpai skrg, happy sgt alhamdulillah. Sbb sblum iqbal umur 5bln tu dh byak kali sy kna bgkak susu, adala nak dkt 5x. 

Sy consume mula2 tu hanyalah ALFALFA, B-COMPLEX, VITALEA, VITAMIN C & LECITHIN. Sedih sgtla sbb susu bila pump dpt 1oz pon susah. Iqbal plak kuat menyusu, after mkn supplemt tu consistently alhamdulillah day by day susu makin byak, dia xbyk mendadak tau, slowly and gradually, tp ingat kna byak minum air dan pump or bg direct feeding. Kalau mkn supplement semata2 tanpa pump etc, mknlah berpuluh-puluh jenis supplement pon ttp xkan bg kesan. Hehe. So kuncinya adalah kena konsisten, supplement hanyalah bantuan tmbahan utk perbykkan susu. Then lps tu, sy slowly add on ESP, Ostematrik dan GLA.

So yg tu benefit utk tmbh susu. Paling best benefitnya adalah, bdn sy xlesu xpenat sperti sblom tu, sukaa sgt, rasa mcm robot blh buat kerja xbrenti smpai ke mlm tp still xrasa penat. Hubby pon nmpak perubahannya. Sbb sebelom tu kalau iqbal tido sy mstilah join sama kan, tp after amik supplements shaklee xtido pon xpe dah. Dan xrasa nk tido pon sbb bdn bertenaga. Best sgt. Rasa mcm dh jd superibu tetiba. Tp semuanya dtg dari Allah, suppement ni sebagai usaha kita, doa xleh tggal. Kena bergerak seiring. 

Jom sama2 ubah hidup kita, jom sama2 consume shaklee.


ni gambar sy zaman dulu yg before tu, barulah perasan muka sangatla kusam bila tgk balik gmbr lama, sori ni je gmbr yg ada lam pc, yg lain ada lam laptop malas nk bukak. yg after tu, gmbr tudung kelabu tu time raya baru ni, n yg satu lg tu last week dua2 xmekap, pkai bedak baby johnson saje. sy mmg cerah tp muka kusam, patutla dulu time blajar rasa mcm xberseri sgt muka. nasib baikla akhirnya jumpa jugak shaklee ni. alhamdulillah.

kalau berminat jangan malu2 contact sy 011-19300290 ya. xrugi beli shaklee sbb benefit dia utk badan mmg awesome.


♥♥♥♥♥
Anda berminat untuk dapatkan produk Shaklee? 
Hubungi saya Wawa Pengedar Shaklee anda, 011-19300290. 
Penghantaran (COD) area UiTM Shah Alam, Stadium Shah Alam, Plaza Alam Sentral, Seksyen 7, Seksyen 2, Padang Jawa, Jusco Bukit Raja dan kawasan Shah Alam yang berhampiran. 
Pos ke seluruh Malaysia.

---------------------------------------------------------------------------------
Boleh jugak baca kisah beliau diblog dia sendiri. Atau boleh hubungi beliau sendiri untuk sebarang pertanyaan. very nice person, happy go lucky. Baik sesangat. Jangan lepaskan peluang untuk mencuba sendiri produk shaklee :)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...