Followers

Google+ Followers

Tuesday, September 23, 2014

HAMIL DENGAN PENGAMBILAN SUPPLEMENT SECARA KONSISTEN - PENGEDAR KOTA BHARU, MELUR

6 tahun menanti kelahiran anak kedua akhirnya berakhir. Lama tu gap dengan anak sulung. Dari sebelum pregnant sampai la sekarang dah bersalin beliau tak pernah tinggalkan set supplement shaklee. Paling asas, Vitalea, Bcomplex, Vita c, ESP tak tinggal. Tengok kulit muka pun glowing cantik cun melecun. hari tu gi tengok masa dalam pantang pun x nampak macam dalam pantang pun. Dan paling penting baby dahlia booolaaattt. Kenyang susu ibu!!


mija dan baby Dahlia :) ni baru 2-3 minggu

---------------------------------------------------------------------------------

Hamil Bersama Shaklee!!!

Assalamualaikum n selamat pagi...

n3 first day kembali berkerja selepas 2 bulan bercuti...2 bulan jd WAHM memang best!!!

n3 kali ni sy nk share pengamalan sy mengandungkan puteri kami Dahlia Zuyyin. Selepas 6 tahun lebih akhirnya sy hamil lg. Alhamdullilah Allah makbulkan doa sy utk kembali merasai saat2 indah itu..

Kehamilan kli ini pom sama seperti saat2 mengandung kali pertama..sgt excited..tetapi sama jugak macam dulu sy alami alahan yg sgt teruk..sampai tak boleh bangun, tak boleh makan dan minum,pening, loya, muntah tak berhenti..sehingga berat sy hilang 10kg dalam mase sebulan.

tetapi aper yg best kali ini sy dah mengenali SHAKLEE supplement yg semulajadi dan selamat..utk di awal kehamilan sy Vitamin C, B comp, vitalea, Ostematrix dan ESP..

Vitamin C untuk meningkatkan sistem imunisasi badan sy dan bby dan juga membantu penyerapan iron. Bonusnya kulit semakin cerah dan cantik.

ESP membantu sy utk lebih bertenaga, mengurangkan rase loya , mengawal keseimbangan bendalir dalam badan.

B Complex sebagai anti stress, membekalkan asid folic utk mengelakkan kecacatan dan bayi lahir tak cukup bulan dan juga memberikan tenaga.

Vitalea membantu menambah zat besi bagi mengelakkan pitam, lesu, dan bantu ibu lebih fokus dan stabil.

Ostematrix sebagai sumber kalsium sbb masa mengandung danish dulu sy alami sakit gg sbb ketidakcukupan kalsium dalam badan. Selain itu ia juga mengelakkan sembelit, kejang kaki dan sakit pinggang serta membantu ibu tido lebih lena.

apabila kandungan sy masuk 15 minggu sy mula mengambil Omega guard utk membantu perkembangan otak bayi.

Alhamdullilah..kandungan kali ini memang tak ada masalah..sy xde diabetis, bacaan hb sgt cantik dan peningkatan berat badan adalah terkawal..paling best kulit sy bertambah halus, gebus dan anjal..dan kli ni sy memang xde masalah strechmark malah strechmark yg dulu pom semakin pudar!!!!

sebab itulah pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah penting utk kesihatan ibu dan bayi, perkembangan otak dan minda bayi, perkembanngan fizikal bayi serta dapat megelakkan bayi dr mendapat jaundis.

Set Hamil Shaklee


@36weeks masih semangat g NC sbb nk jumper Roger Barnet utk amik award
 okies next entry akan sy kongsikan cara dan supplement sy semasa berpantang utk sy kekal cergas dan bertenaga semasa dalam pantang.


---------------------------------------------------------------------------------
Ni saya ambil kisah beliaun di blog beliau. boleh lawat disini.
Untuk warga Kota bharu, Melur, Pengkalan chepa, Taman tg Anis nak dapatkan supplement shaklee boleh hubungi beliau :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...