Followers

Google+ Followers

Wednesday, October 15, 2014

Gembirakan anak2 adalah satu kepuasan

Gembirakan anak anak adalah satu kepuasan. Anda Setuju? Kalau tanya saya, saya puas bila tengok senyuman anak anak bila dapat apa mereka nak. Actually lama dah Mukhlis dan Humaira request nak naik kapal terbang. Sebab diorang jeles tengok mama abah dia ni naik kapal terbang ke USA tempoh hari. hehe :)

Weekdays suami kerja dan weekend saya plak sibuk dengan pelbagai aktiviti bisnes. Bisnes baru nak naik. Ditahap kena menuai lagi untuk lihat hasil. hehe. Anak2 keep asking bila nak beli tiket naik kapal terbang. hihi. So lepas raya qurban hari tu saya ambil tiket flight dari kampung ke KL

Jom tengok gambar diorang. Macamana happynya muka diorang. Sampai si mukhlis bagitau saya, mama kena senyum selalu. hahaha.

ni dekat airport Sultan Ismail Petra kota Bharu

humaira jadi perhatian orang ramai sebab bawak 2 baby. kihkih

dalam flight. happy x nampak diorang?

ni dah atas awan. hehe



4
muka excited nak jumpa abah


minah ni berjalan sepanjang jalan tau. balik rumah je pengsan x sedar2

KLIA 2 bagi saya sangat jauh berjalan. lebih 1km. sangat2 jauh. Kesian anak2 dan orang tua bagi pendapat saya la. dan kurang walkalator. KLIA 2 need to improve. tmbah banyak2 sikit untuk mudahkan orang terutama orang tua. :)

Shaklee effect! Walau hanya naik airasia tetap berpuas hati sebab hasil titik peluh bisnes shaklee untuk reward anak anak. alhamdulillah :)

Friday, October 10, 2014

GARLIC COMPLEX UNTUK PESAKIT JANTUNG


Apa kepentingan supplement Garlic pd tubuh badan manusia?

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:- Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)- Perut memulas (stomach upset)- Cirit-birit (Diarrhea)- Bronkitis- Luka-luka (infected wounds)- Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...