Followers

Google+ Followers

Friday, November 21, 2014

VISA KE USA CONFIRM DAN TAKLIMAT RINGKAS OLEH SHAKLEE

Okay kita sambung cerita trip ke USA. hehe. berapa lama daaa baru nak post.. ooppsss!! Entry saya sebelum ni saya ada cerita yang visa saya sangkut. 50-50 sama ada dapat pegike tidak. Dan alhamdulillah a week after interview my visa was aproved. Syukur. Bermakna Allah makbulkan doa saya. :) Menangis beb. seminggu x lalu makan. Ye lakan, dah dapat peluang ke USA secara percuma tiba2 x dapat pegi sebab visa x lepas. kihkih. x ke meroyan tu. Bukan 1 tiket kami dapat tapi 2 tiket. ALhamdulillah, segalanya mungkin dengan Shaklee. Selamat dah dapat visa ni haa




Kos visa ni untuk 2 orang rm1000++. Selesai segala nightmare Visa. so boleh berangan sampai US dah. kihkih. Sampaikan mood nak raya pun dah xde. hahaha.

Seminggu sebelum ke USA kami diberi taklimat ringkas oleh Shaklee sepanjang kami berada di sana nanti. Feeling dah tak sabar sangat dah nak pegi masa ni. Masa taklimat tu kami dinasihatkan untuk mengambil insurans perjalanan. ya la kan, kita x tau apa akan jadi pada kita sepanjang kat sana kan. So kami husband and wife decide nak ambil insurans. AXA insurance.

Selain dari tu kami diberi bag percuma. yeayy!! dapat 1 sorang okay. syok x? semuanya dibayar oleh shaklee


13-22 ogos 2014 - LONG BEACH, LOS ANGELES, SAN FRANCISCO

Shaklee bahagikan kami kepada 3 kumpulan sebab kami ramai. Jadi x leh nak muat semua orang dalam satu flight. 

Kumpulan 1 - CATHAY PACIFIC
Kumpulan 2 - SINGAPORE AIRLINES
Kumpulan 3 - CHINA AIRLINES

Saya dan suami dalam kumpulan 3 iaitu China airlines. Semua bertolak waktu yang berbeza. Singapore airlines pukul 7.35pagi dan transit di Singapore dan Japan, Cathay Pacific pukul 10.40 pagi transit di Hong Kong dan China air pukul 2.10 petang transit di Taipei.


okay sambung next entry plak nak ceritadari airport KLIA smpai la balik semula ke sini. Setiap hari kan sana full dengan aktivity. serious memang tak cukup rehat. dan kami sendiri dan kawan2 yang pergi pun x layan penat letih semua sebab semua pakat nak grab peluang ke sana. Nak kenal tempat orang kan bukan senang. stay tuned


z

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...