Followers

Google+ Followers

Sunday, December 7, 2014

Day 1 - INTERNATIONAL AIRPORT LOS ANGELAS

Alhamdulillah selamat tiba di International Airport Los Angelas. Waktu ketibaan adalah pukul 9.30 pm 13 ogos waktu tempatan (waktu USA). Fuhh! Penat! 23 jam perjalanan okay. Jauh x?yeaaaa..! memang jauh.
Welcome toThe United States

Okay ni saat paling mendebarkan dimana kami akan disoal siasat, di ambil cop jari dan screen muka untuk matchkan kami dengan gambar dalam pasport. Tau la US sangat strict bab ni lebih2 jika muslim. Saya memang gila berdebar la sebab visa saya kan sangkut sebelum pergi hari tu. Masa tengah beratur tu kami on wifi airport. Jadi penuh wassup, telegram dengan message2 bertubi dari kawan2 kami yang pergi yang dari flight berlainan. Ramai yang sangkut, dibawa masuk bilik khas dan disoal siasat. Ada yang kena chit chat berjam jam, mostly semua telah ditinggalkan bas masing2 sebab kes sangkut ni. Mija makin la berdebar! haihhh! memang nangis. 

Sampai turn mija n husband, kami buat muka selamba. kesemua 10 jari mija di scan. Kiri kanan. Suami saya sebelah tangan je selesai. kehkeh. pastu screening muka, 2x dia ambil mija punya. Tapi sebab kami ni antara flight akhir yang sampai malam tu, dan diorang dah nak balik. So alhamdulillah kebanyakan yang dalam flight kami semuanya lepas. x banyak yang disoal siasat. Lagipun 2 flight dari Malaysia dah smpai petang tadi. Jadi diorang dah clear tujuan kami ke sana atas tujuan apa.

USA sangat strict, diorang sebenarnya takut yang kita akan masuk negara diorang dan tak nak balik pada waktu yang ditetapkan. Banyak kes macam tu. Lebih2 kami muslim. Itu la sedikit sebanyak info untuk masuk ke USA.

Kami? Alhamdulillah selesai dengan jayanya. fasa berdebar habis

Kitorang menunggu Luggage. Sejam kot sangkut sini. Serious semua keletihan. dengan x mandi 2 hari. percaya atau x itu reality. ahaks!

Bergambar di laluan depan Tom Bradley International Airport

Masing2 snap gambar masing2. sebab nak suruh orang pun x sanggup dah sebab masing2 penat kan dan ada yang masih belum dapat bag. kami antara yang bertuah bag keluar awal,

Ini je bag yang kami bawak. dan satu lagi bag galas kecik warna pink kesayangan hamba. Dalam tu xde apa2, Kain telekung semata. Dalam bag pink dan hijau luggage ni pun hanya beberapa helai baju kami dan makanan. Memang niat dah x nak bawak baju banyak. Nak beli kat sana.

Selepas itu kami naik bas khas untuk dibawa ke Hotel Hilton dekat Long Beach. Perjalanan mengambil masa setengah jam dari airport ke hotel.

Sampai je kami disambut meriah oleh rakan2 kami yang sampai petang tadi. BAg2 semua staff hotel ambil untuk dibawa ke bilik. Dan kami diarahkan naik ke atas untuk mengambil kunci bilik dan sedikit taklimat ringkas oleh staff shaklee untuk hari esok.


Bersama Mr Victor Lim, Pengerusi Shaklee Malaysia. Dapat kalung bunga sorang 1. hahaha. Memang Shaklee suka sangat bagi kalung. Mija dah berapa banyak dapat. Sekali dekat US ni pun disambut dengan buh kalung. hahaha


Wowwww!! ini antara award yang bakal kami ambil nanti. Macam banyak je. hihi,Siap bendera Malaysia lagi, ye la kan International Shaklee Conference ni melibatkan semua negara yang ada Shaklee. KAmi membawa imej Malaysia. 

ini jela untuk malam pertama kami di USA.

Sebelum post entry ni jom layan bilik hotel kami. Hahahaha. Apa daa, gambar bilik pun nak tunjuk. Bukan apa, i is terujaaaa..!

Cerita2 sebelum ni boleh tengok di sini








No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...