Followers

Google+ Followers

Thursday, January 1, 2015

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Assalamualaikum buat semua pembaca mama2faizmayra.com SELAMAT TAHUN BARU 2015. Alhamdulillah sekali lagi kila melangkah ke tahun baru Masihi 2015. Impian 2014 yang masih mungkin ada yang belum tercapai (aku la tu :P) kita bawa ke tahun ini dengan azam, matlamat dan semangat yang baru. Mija? Nak beli kereta sendiri dah dapat, nak melancong oversea pun dah dapat, alhamdulillah tahun ni dapat khatam quran, cuma ada satu yang paling saya nak.. Title MASTER COORDINATOR! Mintak semua yang membaca doakan saya dimudahkan ke tangga Master. :) saya juga doakan anda semua berjaya dalam apa jua kerjaya dunia dan akhirat.

Apa impian 2015 korang? ahaks..! mija banyak okay, 101 list!! Antara impian duniawi yang saya nak selain Tittle MASTER COORDINATOR adalah nak spend time dengan family. Nak bawa anak2 bercuti setiap 3 bulan sekali. Dekat ke jauh tak kisah asalkan gembirakan anak2. So plan kena la ada, cek cuti segala bagai. Memang la mija x keja tapi kena cek cuti suami dan sekolah anak2. hahaha

Untuk rancang percutian mestilah kena ada Kalendar tahun kan, meh sini mija share, tahun ni paling banyak cuti yang bersambung dengan sabtu ahad. So jimat la cuti..! hihih


SENARAI PERINCIAN CUTI TAHUN 2015

  TarikhHari  CutiCatatan
1 JanKhamisTahun Baru 2015Kecuali  Johor, Kedah, Kelantan, Perlis, Terengganu
03 JanSabtuMaulidur Rasul
14 JanRabuKeputeraan YDB N. SembilanNegeri Sembilan
18 JanAhadKeputeraan Sultan KedahKedah
01 FebAhadHari Wilayah PersekutuanKuala Lumpur, Labuan, Putrajaya
03 FebSelasaHari ThaipusamKuala Lumpur, Putrajaya, Johor, Negeri Sembilan, Perak, Pulau Pinang, Selangor
19 FebKhamisTahun Baru Cina
20 FebJumaatTahun Baru Cina
04 MacRabuUlang Tahun Pertabalan Sultan TerengganuTerengganu
03 AprilJumaatGood FridaySabah & Sarawak
15 AprilRabuHari Melaka Bandaraya BersejarahMelaka
26 AprilAhadKeputeraan Sultan TerengganuTerengganu
01 MeiJumaatHari Pekerja
03 MeiAhadHari Wesak
07 MeiKhamisHari HolPahang
16 MeiSabtuIsrak dan MikrajKedah, Negeri Sembilan & Perlis
17 MeiAhadKeputeraan Raja PerlisPerlis
30 MeiSabtuHari Kaamatan (Pesta Menuai)Sabah & Labuan
31 MeiAhadHari Kaamatan (Pesta Menuai)Sabah & Labuan
01 JunIsninPerayaan Hari Gawai DayakSarawak
02 JunSelasaPerayaan Hari Gawai DayakSarawak
06 JunSabtuKeputeraan YDP Agong
18 JunKhamisAwal RamadanJohor, Kedah, Melaka
04 JulaiSabtuNuzul Al-QuranKelantan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Selangor, Terengganu, Kuala Lumpur, Putrajaya, Labuan
07 JulaiSelasaUlang Tahun Pengisytiharan Tapak Warisan DuniaPulau Pinang
11 JulaiSabtuHarijadi YDP Pulau PinangPulau Pinang
17 JulaiJumaatHari Raya Puasa/ Aidilfitri
18 JulaiSabtuHari Raya Puasa/ Aidilfitri
31 OgosIsninHari Kebangsaan/ Merdeka
12 SeptSabtuHarijadi YDP SarawakSarawak
16 SeptRabuHari Malaysia
24 SeptKhamisHari Raya Korban/ Haji/ Aidiladha
25 SeptJumaatHari Raya Korban/ Haji/ AidiladhaKelantan, Terengganu, Kedah, Perlis
03 OktSabtuHarijadi YDP SabahSabah
09 OktJumaatHarijadi YDP MelakaMelaka
14 OktRabuAwal Muharram
24 OktSabtuKeputeraan Sultan PahangPahang
10 NovSelasaHari DeepavaliKecuali Sarawak
11 NovRabuKeputeraan Sultan KelantanKelantan
12 NovKhamisKeputeraan Sultan KelantanKelantan
18 NovRabuHari Hol Almarhum Sultan IskandarJohor
22 NovAhadKeputeraan Sultan JohorJohor
27 NovJumaatKeputeraan Sultan PerakPerak
11 DisJumaatKeputeraan Sultan SelangorSelangor
24 DisKhamisMaulidur Rasul
25 DisJumaatHari Krismas
Petunjuk Warna
Cuti Umum
Cuti Negeri


KALENDER TAKWIM TARIKH CUTI SEKOLAH 2015 DAN JADUAL PENGGAL PERSEKOLAHAN SELURUH NEGERI
Bahagian pengurusan sekolah harian dan maklumat Kementerian Pendidikan Malaysia telah menerbitkan perincian takwim persekolahan bagi sesi tahun 2015 menerusi portal rasmi KPM http://www.moe.gov.my
Takwim tersebut dibahagikan kepada dua kumpulan A dan B mengikut sekolah-sekolah di seluruh negeri di Malaysia

adesss terlari plak jadual, lantak la asal senang faham :P
Jom rancang cuti! Ingat ye, suami/isteri anak2 adalah kunci rezeki kita sebenarnya, jaga mereka in syaa Allah, Allah jaga kita, rezeki kita. Tentulah yang utama adalah solat.

Tahun ni jugak nak besarkan lagi network IRONLADIES GROUP. Nak bagi peluang lagi besar pada semua orang untuk jana income :)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...