Followers

Google+ Followers

Saturday, January 3, 2015

VITALEA FOR CHILDREN - multivitamin for kids


yeahh..! memang excited sangat nak cuba multivitamin ni sebab sepanjang saya consume Shaklee belum pernah saya rasa vitalea for children ni. anak2 lagi la x pernah rasa kan. hehe. Diorang cakap rasa grapes. Nyum2, kids mesti suka.

Kebanyakan hari ini anak2 suka makan junk food, kentang, maggi cikedis, dan macam2 lagi yang tinggi kandungan karbohidrat dan gula.x dinafikan anak2 saya juga macam tu. Sayur langsung x nak makan, buah pun susah nak makan.

Tau x ibu2 bapa2 diluar sana, vitamin dan mineral sangat penting untuk kesihatan dan kesejahteraan kanak2 dan membantu perkembangan minda kanak2. Jika kita sebagai ibu bapa tak mainkan peranan memberi mereka makanan yag berkhasiat siapa lagi kan? Nak salahkan anak2? hehehe

betul x ni makanan yang dijual di kantin2 sekolah. Jangan cakap saya over kalau saya cakap 9/10 dari kanak2 di Malaysia tidak mengambil makanan seimbang. hihi.. Mujurlah saya ada Mealshake yang membantu cukupkan nutrient diperlukan kanak2. setiap hari x pernah x bagi diorg minum Mealshake dalam susu diorang. Sebab saya nak bagi yang terbaik. Next ni nak bagi Vitalea ni plak.


Kadar obesiti dikalangan kanak2 meningkat di Malaysia. Saya rasa terlalu banyak makan junk food adalah punca utama obesiti. setuju x? Sebab pengambilan makanan yang tidak seimbang.

Banyak kesan buruk diet pemakanan yang tidak seimbang terutama kanak2 yang sedang membesar. 
  • kesihatan merosot
  • melemahkan imunisasi badan 
  • mudah terkena jangkitan penyakit
  • lemah dalam akademik sekolah, hafalan, pemahaman
Banyak lagi kesan2 sampingan lain yang memberi kesan buruk pada anak2. x takut ke? Saya rasa takde mak yang nak anak dia x sihat kan? sama jugak saya. Jangan kedekut untuk pelaburan anak2. :) bagi saya anak2 adalah amanah. kena jaga mereka dengan baik. itu pendapat peribadi sayalah :)

orait uols, jumpa lagi di next entry, nak mencuba Vitalea ni utk anak2 jangan segan silu untuk hubungi saya :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...