Followers

Google+ Followers

Saturday, August 22, 2015

KELAS SMARTPHONE PHOTOGRAPHY (BASIC)

Alhamdulillah hari ni dapat juga Join kelas smartphone photography Ni walau pagi tadi sakit kepala. Hehe. Kelas ni dari pukul 9-12 je. Basic je tapi banyak info tau.

Smartphone ni X sama macam kamera DSLR tapi kalau pandai boleh jadi cantik macam ambil gambar guna DSLR tau. Yang penting, kena pandai tengok lighting. Lighting kena terang. Apa yang kitorang belajar tadi ada 3 jenis lighting yang beri effect pada gmbar, sama ada cerah, gelap, cantik dan X cantik.

1) back lighting
2) front lighting
3) side lighting. Side lighting Ni yang akan beri effect gambar yang cantik.

Dan sape yang aktif instagram, atau bisnes di instagram boleh edit dl guna instagram editing sebelum post. Kalau nak guna apps guru tadi suggest guna snapseed.


Sesi kelas baru nak mula. Hehe
Hasil gambar guna side lighting




Guru yang mengajar kami yang lelaki tu. Nama dia cikgu syibli

Geng2 selfie lovely jutawan.





5 comments:

  1. rajin pelajari ilmu baru..bagus tu..

    ReplyDelete
  2. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  3. seronok ke kelas tambah ilmu, kan
    salam kenal 129

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...