Followers

Google+ Followers

Sunday, August 23, 2015

MEMANCING DI TAMAN TASIK BUKIT JELUTONG

Weekend, biasalah. Hee.. Aktiviti dengan anak2. Relax2 dengan diorang. Diorang Ni suka memancing ikut hobi ayah diorang. Disebabkan malas nak gi pantai, malas nak gi kolam.. Kitorang pegi tasik kat taman bukit jelutong. Hehe.

Biasa ikan kitorang tak makan pun, sama ada bagi orang atau Kalau sesuai kami pelihara. Ikan2 kan sini macam ikan untuk pelihara dalam akuarium tau. Cantik2. Jenis talapia kot.

Setup husband sy ckp dia pakai Light rod 8-16lb, line 10lb, perambut 15lb fluorocarbon dan mata saiz kecil saiz 6.. Dia pun pakai pelampung di swivel..





Cantik kan ikan 



Senang je dapat ikan ni. Mukhlis yang umur 5 tahun tu pun leh dapat smpai 7 ekor tau.

Nampak x, kitorg masuk akuarium. Hahaha. 😝😝


5 comments:

  1. seronoknya mancing kalau dpt banyak ikan...

    ReplyDelete
  2. tu la.. sesenang je diorang ni dapat ikan tau. sebab ikan tu kecik2 dan ringan je. mudah la diorang nak mancing sndiri tanpa bantuan. hihi

    ReplyDelete
  3. Eh..silap komen..nk komen dekat post foto editing tu..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...