Followers

Google+ Followers

Friday, August 21, 2015

SHAKLEE MERUBAH HIDUP SAYA

Bisnes shaklee saya ni bisnes keluarga. Saya, suami, anak2 memang dah jatuh cinta dengan shaklee. Dimana2 mesti shaklee. Malah barang2 utk deco pun carik merchandise shaklee. Award, sijil2 dari shaklee tersimpan utuh dalam almari kaca dalam rumah. Betapa sayang dan jatuh cintanya saya dengan shaklee.

Saya jatuh cinta sangat dengan produk shaklee sebab ianya semulajadi, selamat dan berkesan. Disebabkan ianya natural supplemen, memang xde pun dalam botol 'silika gel'. Xde bahan pengawet, pewarna pun tau. Totally natural.

Selain sebab2 diatas, antara sebab lain adalah Anak kedua saya Nurhumaira Irdina. Kejutan buat saya masa mengandungkan dia. Memandangkan saya masih belajar di tahun 3 masa tu saya sangat sibuk dengan prektikal dan persediaan untuk ke tahun akhir yang sangat mencabar. Saya hampir2 nak berhenti belajar. Faham kan tahap Stress saya sampai saya nak lepaskan degree saya yang tinggal setahun. Saya hampir nak give up dengan janji saya pada keluarga di kampung untuk habiskan degree walau dah kahwin. Alasan penat pembawakan budak. Beralasan macam2.

Sampailah satu hari saya google macamana nak kurangkan penat, letih, bad mood ketika mengandung. Saya terbuka satu Blog yang rekemen produk shaklee. Sejujurnya saya tak pernah dengar dan kenal produk shaklee sebelum ni. Dengan duit belajar yang ada saya keluarkan rm125+ untuk membeli setin esp yang dikatakan membantu masalah keletihan ketika mengandung dan bonusnya mampu mencantikkan kulit. Wah wah. Apa lagi, teruja lah kan. Terus hubungi pengedar dan berjanji hari yang sama. Nampak X keterujaan. Hihi. X tau lah.

Saya ni susah juga nak makan produk, tapi shaklee ni Feel dia lain. Seolah2 menarik narik. Dapat je esp saya sorok okay dari suami sebab saya takut dia marah. Setiap hari konsisten ambil 2-3 gelas sehari. Alhamdulillah perubahan ketara X smpai 2 minggu. Terasa diri makin energetik dan rasa kulit mulusssss je. Hahaha. Eh serious. Nampak cerah. Lepas habis tu beli lagi setin dan bercadang nak beli set berpantang shaklee tanpa perlu memakan jamu yang bermacam jenis tu.

Masa berpantang ni perubahan besar bila mak saya nampak perubahan tu. Alhamdulillah sampai dia pun nak cuba. Rasa seronok kan? Susu mencurah curah banyak. Sangat berbeza dengan kelahiran sulung. Kalau pam tu 2 botol 5oz tu selambe je leh dapat dalam satu masa. Alhamdulillah rezeki humaira. Start dari situ saya jatuh cinta. Banyak merubah kehidupan saya. Dari nak berenti belajar, satu2 Allah tolong mudahkan urusan saya. Shaklee hanya ikhtiar. Orang kata perantara. Betul X?

Sekarang, saya jana pendapatan dengan shaklee. Saya bukan jual hentam kromo je. Saya feel dl produk, saya cuba dulu dan tengok kesan pada diri saya macamana baru saya kenalkan pada orang lain. Berapa bulan saya mencuba dari satu ke satu produk. Alhamdulillah, sampai sekarang consume produk, dan dah jadi sebahagian dari keluarga kami.

Dari pendapatan sampingan sekarang shaklee jadi fulltime untuk saya sehingga saya dah tak perlu bekerja. Keluar pagi balik petang. Hanya bekerja dari rumah. Subhanallah,  baiknya percaturan Allah. Saya sangat2 bersyukur.

1 comment:

  1. TAHNIIAH MERUBAH HIDUP KE ARAH YG LBH BAIK DGN RAJIN USHA BERSAMA SHAKLEE.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...