Followers

Google+ Followers

Friday, August 14, 2015

TEKNIK URUTAN BAYI

Assalamualaikum Ibu-ibu diluar sana.

Apa Khabar? Semoga ada Ibu-ibu yang baru bersalin dan bakal bersalin tak lama lagi yang membaca entry ini untuk sama-sama dapatkan ilmu Urutan Bayi ni. Ramai sebenanrnya yang tak buat. cukup sekadar sapu minyak di tapak kaki selepas mandi. Betul tak? 

Saya harap entry ini betul2 membantu anda :)

Sentuhan ibu dan ayah buat bayi gembira dan selesa


MANFAAT URUTAN BAYI
Studi dijalankan dan mendapati diantara Manfaat Urutan Bayi adalah seperti berikut :
>>>Mengeratkan ikatan / bonding antara Ibu bapa dan bayi
>>>Memberi rasa relaksasi kepada bayi
>>>Membantu bayi berasa disayangi
>>>Menggalakkan tidur yang lebih baik
>>>Meningkatkan sistem imun
>>>Membantu rangsangan deria bayi
>>>Memperbaiki keadaan kulit
>>>Melancarkan peredaran darah
>>>Membantu penghadaman
>>>Membaiki pernafasan
>>>Membantu anda belajar tentang bayi ( keperluan dan keinginan mereka )
Menenangkan ibu bapa dan juga pengalaman yang menyeronokkan
Merangsang pengeluaran oxytocin ( Oxytocin adalah hormon yang boleh dihasilkan oleh kedua-dua orang lelaki dan perempuan semasa urut . Ia adalah berguna sebagai pelega kesakitan dan mempunyai kesan menenangkan pada orang itu. 


Boleh memahami bahagian kaki kita.Kalau perasan, refleksiology banyak buat urutan bahagian kaki je. tengok gmbar dibawah


Ibu-Ibu juga boleh print gambar dibawah untuk rujukan langkah demi langkah Teknik Urutan Bayi

















Hargai detik-detik indah anda bersama bayi anda. Kenangan itu hanya datang sekali walaupun bersalin berkali-kali. Setiap anak moment yang berbeza. Enjoy moms!!

Akhir kata, jika berminat nak dapatkan produk Shaklee Untuk KehamilanBerpantangMenyusu dan set2 lain boleh hubungi mija 0179350152 

2 comments:

  1. Kakak jadi seronok pulak tengok step-by-step yg ditunjukkan
    Sayangnya kakak dah tak ada baby hihi... anak semua dah remaja belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe, x lama dah tu nanti buat kat cucu plak. hehe :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...